Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
9 15.12.2017 19:36:31

Pa, saj to NI NORMALNO! Navijaška vojna v Beogradu dobiva NOVE RAZSEŽNOSTI!

Profimedia
Čeprav se je dvoboj Partizana in Crvene zvezde odigral v sredo, je zaradi masakra na tribunah v središču pozornosti tudi danes.

Iz ure v uro v javnost prihajajo nove informacije. Brutalen pretep, ki se je zgodil na južni tribuni Partizanovega stadiona, v katerem se je med sabo spopadlo nekaj frakcij navijačev črno-belih, dobiva nove razsežnosti.

V pretepu niso sodelovali samo srbski državljani, temveč tudi bolgarski, ruski, grški in hrvaški. Slednjih je bilo šest in vsi so bili kar hudo poškodovani. Med drugim sta dva sta utrpela obtolčenine možganov, eden od njiju ima še zlomljeno zgornjo čeljust, en ima zlomljen nos, da o modricah po celem telesu sploh ne govorimo.

Danes pa so se morali oglasiti na sodišču, kjer so bili zaslišani. Sodni organi jih bremenijo različnih kaznivih dejanj, zaradi katerih jim po srbskih zakonih grozi celo do 12 let zapora. A to ne velja za vseh šest, kakšen izmed njih bi lahko bil kaznovan (samo) z izgonom iz države.

Pretepeni navijači
Pretepene navijače je s stadiona pospremila policija.
Reuters
Hrvaškim huliganom se gotovo ne obeta nič dobrega. Žna enega izmed njih - Damirja Tovarovića - je povedala, da je njen mož s prijatelji v Beograd odšel kot turist in ne zato, da bi povzročal nerede na nogometni tekmi. Tovarović je bil hudo poškodovan, končal je v bolnišnici, a je iz nje uspel pobegniti, vendar so ga kmalu spet ujeli specialci. "V Beograd so odšli kot turisti. Ni res, da so dobili deset tisoč evrov, da bi izzvali nerede. Moj mož je utrpel zlom zgornje čeljusti in obtolčenine možganov. Pobegnil je iz bolnišnice, ko je prišel v hotel, pa so ga ujeli specialci. To, kar pišejo srbski mediji, da so v hotelski sobi našli orožje in drogo, je povsem nepreverjene informacije," je za Index.hr povedala Mia Tovarović.

partizan incident 1
Profimedia
Še bolj zanimiva pa je informacija, ki jo prenaša hrvaški portal 24sata.hr, in se nanaša na novico, da so hrvaški huligani za sodelovanje v pretepu prejeli po deset tisoč evrov. Njihov vir je namreč povedal, da še zdaleč ne drži. "Potem ko so Hrvate aretirali, so policisti enega izmed njih slišali, da je rekel 'Je***ti, če bi vedel, da bom za sto evrov pokasiral takšne batine ...'"

partizan huligani
Profimedia

Članki iz rubrike