favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.08.2018 22:59:42

Slovenske odbojkarice v boj za evropsko prvenstvo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v sredo začela boj za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2019.

Izbranke selektorja Alessandra Chiappinija se bodo v Mariboru (dvorana Tabor) pomerile z Izraelkami, v dvoboju bodo favoritinje, čeprav Izrael še zdaleč ni ekipa, ki bi dovolila podcenjevanje.

V skupini A so sta sicer še ekipi Belgije in Islandije, na evropsko prvenstvo vodi prvo mesto, drugo pa v dodatne kvalifikacije. Za Slovenkami je nekaj pripravljalnih tekem, selektor je bil po obračunih z Italijo, Poljsko, Finsko in Azerbajdžanom zadovoljen, a meni, da ima ekipa še veliko rezerv.

"Lahko rečem, da igramo precej, precej bolje kot prej, imamo še nekaj težav pri nadzorovanju poteka tekme, saj naredimo nekaj nepotrebnih napak. A to pač je značilnost mlade ekipe, kakršno imamo. V sredo nas čaka prva uradna tekma. Zelo smo zadovoljni s tem, kar smo doslej naredili in pripravljeni začenjamo tekmovanje," je dejal Chiappini.


Italijanski strateg na slovenski klopi večkrat poudarja, da je prva tekma vedno najtežja, a je prepričan, da so njegove varovanke na izziv dobro pripravljene: "Uspeli smo pridobiti posnetke Izraelk, ki so pokazali, da bomo morali igrati zelo agresivno, sploh pri začetnih udarcih, morali pa bomo biti tudi zelo disciplinirani v bloku in v obrambi. Na to se moramo najbolj osredotočiti. V zadnjem delu priprav nam je šlo dobro tudi v igri za menjavo. Upam, da bo tako tudi v prihodnje in da bo vse tako, kot želimo."

Chiappiniju bodo v sredo na voljo vse igralke s seznama, z izjemo korektorice Darje Eržen, ki ima težave z ramenom. Bosta pa debi v članski vrsti dočakali dve odbojkarici iz mladinskega pogona, Alja Jerala in Brina Bračko, jedro ekipe pa, glede na lansko sezono, v kateri so Slovenke presenetile z uvrstitvijo v 3. krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo in navdušile s srebrom na svetovnem prvenstvu do 23 let, ostaja večinoma nespremenjeno.

"V ekipi je zelo dobro vzdušje. Dobro smo trenirale in mislim, da smo od maja dalje opravile zelo veliko število treningov in imele vmes prostih le deset dni. Mislim, da smo trenutno dobro pripravljene in v dobri formi. Imele smo tudi veliko pripravljalnih tekem. V Milanu smo odigrale štiri tekme s tamkajšnjo člansko reprezentanco do 23 let, potem odšle še na Poljsko in se trikrat pomerile s člansko ekipo. Na teh tekmah smo dobile občutek, da smo zelo dobro uigrane, čeprav nam vseeno manjka še nekaj treningov. Malo se nam že pozna utrujenost, ampak mislim, da smo na tekmo proti Izraelu dobro pripravljene. Tekme se zelo veselimo. Upam, da bo na tekmo prišlo čim več ljudi, da nas bodo spodbujali in vsekakor pričakujemo oziroma upamo na zmago," je zaključni del priprav pokomentirala Iza Mlakar.

Reprezentanca Slovenije: Eva Mori, Sara Najdič (podajalki), Iza Mlakar (korektorica), Ana Marija Vovk, Anita Sobočan, Pia Blažič, Žana Zdovc Sporer, Alja Jerala (sprejemalke), Tina Grudina, Saša Planinšec, Ela Pintar, Brina Bračko (srednje blokerke), Maja Pahor, Veronika Mikl (prosti igralki). Selektor: Alessandro Chiappini.

Značke: odbojka, ep, iza-mlakar

Članki iz rubrike