Šport > Nogomet
8717 ogledov

Oblak na izhodnih vratih Atlética, to je razlog

jan oblak Epa
Slovenski vratar bi lahko že v prihajajočem zimskem prestopnem roku zapustil Atlético Madrid.

Madridski nogometni velikan bi lahko že pozimi ostal brez enega najboljših vratarjev na svetu Jana Oblaka. Tako trdijo novinarji madridskega časnika Marca, ki Oblakovo odločitev o njegovi prihodnosti pogojujejo z novo pogodbo.

Jan Oblak V družbi Messija Šport Jan Oblak piše zgodovino španskega nogometa

Škofjeločanu, ki se je Atléticu pridružil leta 2014, obstoječi dogovor poteče leta 2021. Čeprav njegova tržna vrednost iz leta v leto narašča, mu vodilni možje kluba še vedno niso ponudili novega dogovora, zaradi česar postaja slovenski vratar iz dneva v dan bolj nestrpen. 

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia
Oblak je aktualni dogovor s klubom sklenil leta 2016, odtlej pa mu razen praznih obljub iz klubskih pisarn niso ponudili prav veliko. Novinarji Marce, ki so praviloma dobro obveščeni o dogajanju v Madridu, so zato prepričani, da se Atlético igra z ognjem.

Dodatno sol na rano vtira podatek, da si je v tem času boljše pogodbe uspelo izpogajati kar nekaj nogometašev Atlética, kar Oblaka, ki splošno velja za najboljšega vratarja v Španiji, če ne na svetu, spravlja v sila neugoden položaj.

Atlético je za zdaj še miren, pišejo novinarje Marce, saj ima Oblak do izteka pogodbe še tri leta. Prepričani so namreč, da nihče ne bo plačal odkupne klavzule v višini 100 milijonov evrov. Sicer drži, da se je devetmestni znesek za prestop vratarja do nedavnega zdel nepredstavljiv, a potem ko je Chelsea plačal 80 milijonov za Kepo Arrizabalago, je tudi magična stotica postala precej realnejša.

Oblak je v ponedeljek še tretjič zapored prejel nagrado za najboljšega vratarja v La Ligi. Navijačem je obljubil, da si želi ostati pri Atléticu, a je bilo v njegovih besedah moč čutiti, da selitve nikakor ne izključuje. "Ne vem. V tem trenutku sem tukaj," je povedal na temo svoje prihodnosti in priznal, da mu njegov status v svetu profesionalnega nogometa zelo ugaja. 

"Rad slišim, da sem najboljši vratar na svetu. Trdo delam za to. Nagrada je rezultat trdega dela celotne ekipe, saj mi soigralci zelo pomagajo. Zahvaljujem se njim, osebju in navijačem. Upam, da bom še dolgo član Atlética," je pristavil 25-letnik.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.