Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.01.2018 23:09:04

Lahko Goričani zaustavijo Konstruktor?

Trenerja Kamničank Franca Grubarja čaka težak vikend, saj v soboto gostijo nevarni Brest, v nedeljo pa naskok na Triglav v Kranju.
psno
Gledalci v Novi Gorici bodo končno dočakali, da pozdravijo v svoji sredi novinca v ekipi, reprezentanta Primoža Pintariča.

Poleg tega pa seveda ugledne goste iz Maribora Konstruktor, zdaj prepričljivo najboljšo ekipo pri nas. Domačini so po pomembni zmagi v Konjicah še nekoliko samozavestnejši in imajo cilj, da prekinejo serijo Konstruktorja. Jeseničani, ki so pred tednom dni vendarle dočakali prvo zmago, bodo ponovno igrali doma in gostijo zelo dobre Postojnčane. Seveda si želijo priti do druge zmage. Napeta tekma nas čaka tudi v Hrastniku, kamor prihajajo Konjičani. Domači Enemon je na zadnji tekmi izgubil na zasavskem derbiju toda tudi Konjičani so vknjižili poraz. Gre pa seveda za dvoboj, v katerem zmaga pomeni veliko, poraz pa lahko že pomeni slovo od evropskih želja.

Kamničani so bili pred tednom zelo šokirani, potem, ko so sicer opravili zelo spodoben nastop na Jesenicah, pa vendarle na koncu vknjižili drugi letošnji poraz. Verjetno bodo njihovo jezo občutili Cerkničani, ki prihajajo k njim v goste. Zadnja tekma bo v Tržiču, kamor prihajajo Litijani, katerim pa se ne piše nič dobrega, saj se Ljubelj nahaja v izvrstni formi.

V ženski ligi je na sporedu gorenjski derbi v Tržiču. Domače igralke že lep čas ne morejo računati na pomoč Urše Mejač, kar se seveda pozna v zbiru točk. Tudi tokrat nimajo veliko možnosti, saj so Kranjčanke velike favoritinje. Zanimivo pa bo tudi Kamniku, kjer gostuje Brest. Cerkničanke so po težavah, ki so jih imele na začetku prvenstva, ko so ostale brez nekaterih izkušenih igralk, zdaj v vedno večjem zagonu. Za povrh imajo tudi večjo konkurenco na treningih, saj se jim je pridružila tudi Sara Gorjanc, ki je približno leto dni že mama, in si želi čim prej nastopiti tudi na kakšni tekmi. Sicer gre za Postojnčanko, ki je pred nekaj sezonami bila v mladinski in tudi mladi reprezentanci, zdaj pa išče novi začetek v sosednji Cerknici.

V Litiji gostujejo Ankarančanke, ki obupno iščejo točke, da bi si vsaj malo izboljšale svoje možnosti v boju za obstanek. V Maribor prihaja zelo poletni Proteus in si želi dobiti letos presenetljivo dober Miklavž. Celjanke tokrat čaka dvojni program. Danes gostujejo v Slovenski Bistrici, jutri pa gostijo Litijo. Zasavkam se tokrat ne piše nič dobrega, saj se jim bodo naše prvakinje gotovo maščevale za poraz in jim tako prekinile dolgo serijo neporaženosti. Glede na to, da so naslednjo soboto na sporedu tekme 2. kroga evrolige, pa v nedeljo čaka tekma tudi Triglav, kamor prihajajo sosede iz Kamnika.

Prva 1. A liga, 11. krog
Moški (vse 17.00)
Acroni – Proteus
Calcit – Brest
Ljubelj – Litija
Enemon – Konjice
Gorica – Konstruktor
Ženske
Ljubelj – Triglav (13.00)
Impol – Celje (13.00)
Kamnik – Brest (14.00)
Litija – Adria (15.00)
Miklavž – Proteus (16.00).
12. krog
Celje – Litija (nedelja, 14.00)
Triglav – Kamnik (nedelja, 14.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike