profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 26.05.2018 08:23:37

BOŠTJAN NACHBAR O OLIMPIJI: To je razlog, da nisem uspel in takšen je bil Zmago Sagadin

www.alesfevzer.com
Čez približno tri mesece ga bomo imeli priložnost še zadnjič videti na parketu, ko bo v Stožicah skupaj s Sanijem Bečirovićem organiziral spektakularno poslovilno tekmo. Boštjan Nachbar stopa na novo pot; vrhunska kariera je končana, z njim pa smo se še enkrat ozrli nanjo.

Zakaj ste na začetku poti pobegnili iz Olimpije?
Bil sem premlad, nisem bil pripravljen, ne psihično ne fizično. Takrat sem bil zaletav. Vsi so me označili za največjega talenta po Marku Miliću in govorili, da bom šel po njegovih stopinjah.

Ste se prevzeli?
Ne. V Olimpiji sem dojel, da še nisem pravi, zato sem želel nekam, kjer bom igrazAl in še rasel. Ko sem prišel, sem bil porinjen med volkove. Jaz pri 17 nisem bil ravno Marko Milić; on je bil res volk, sam pa sem bil ovca. Potreboval sem drugo ekipo, drugo pot, da sem prišel do tega. Z odhodom iz Olimpije sem se sicer marsikomu zameril, ampak zdi se mi, da sem naredil prav, kar sem potem tudi pokazal. Eno leto sem še igral slovensko ligo, nato pa v Laškem evroligo, od tam sem šel v Benetton. To je bila tvegana pot, a pravilna. Zmago Sagadin je bil neizprosen. Toliko igralcev, kot jih je v Olimpiji uspelo, je tudi propadlo. Bilo je 50 odstotkov možnosti, da uspem, sam pa sem hotel imeti stoodstotno opcijo. Še danes verjamem, da bi bil, če bi ostal v Olimpiji, med tistimi 50 odstotki, ki nikoli niso prišli do lige NBA.



Kako se danes gledate s Sagadinom?
Zelo dobro se razumeva. Takrat mi je sicer nekaj časa zameril. Jezen je bil, ker sem šel in je bilo zato videti tako, kot da z menoj ni znal ravnati na pravi način. Bilo je nesoglasje. Sam nisem bil jezen nanj, samo drugo možnost sem hotel. Pozneje mi je zelo veliko pomenilo, ko je prišel k meni in mi rekel, da je vesel in ponosen zame.


OBSEŽNEJŠI INTERVJU Z BOŠTJANOM NACHBARJEM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike