profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 29.06.2016 22:40:00

Po porazu z Đokovićem si je zaslužil pivo

Reuters
Čeprav tretji dan odprtega prvenstva Velike Britanije nagaja dež, so na pokritem osrednjem igrišču Wimbledona nekaj dvobojev le spravili pod streho.

Prvi nosilec Novak Đoković je po dveh urah in štirih minutah s 6:4, 6:3 in 7:6 (5) premagal 55. igralca z jakostne lestvice ATP Francoza Adriana Mannarina.

Prireditelji teniških turnirjev bodo morali resno razmisliti o premičnih strehah, saj tudi organizatorji v Wimbledonu tako kot prireditelji pariškega turnirja letos nimajo sreče z vremenom.

Danes je dež prestavil večino dvobojev drugega kroga, nekaj so jih odigrali le na osrednjem igrišču, ki premore premično streho. Nekaj ostalih je sledilo na zunanjih igriščih, a le, ko je dež prenehal.

Srb je upravičil vlogo favorita in premagal Mannarina prav na dan, ko je ta praznoval 28. rojstni dan. "Mislim, da sem si zdaj zaslužil pivo," je bil po dvoboju kratek Mannarino.


Đokovič je prišel do 30. zaporedne zmage. "Ko mi ni takoj uspelo zmagati na svoj servis, sem videl, da publika to vendarle želi. Bil sem zadovoljen, da lahko igram pod streho. To zelo pomaga, pa čeprav je takrat občinstvo precej glasnejše. Ne morem trditi, da sem presenečen nad 30. zaporedno zmago, saj veliko pričakujem od sebe. Pa vendarle, sem zadovoljen, da igram na tako visoki ravni," je po zmagi dejal Đokovič.

Slavil je tudi nekdanji prvi igralec sveta Roger Federer. Švicar je bil boljši od Britanca Marcusa Willisa in po 84 minutah zmagal s 6:0, 6:3 in 6:4. Sedemkratni zmagovalec tega turnirja je hitro končal sanje britanskega velikega upa tenisa.

"To je bil drugačen dvoboj. V dvoboj je prinesel veliko energije, tako s svojo igro, kot tudi s svojo osebnostjo. Bilo mi je všeč igrati proti njemu, pritegnil je pozornost množice in mi dejansko povzročil pritisk, da sem moral pokazati svoj maksimum," je po dvoboju dejal Federer.

Današnje padavine so tako prirediteljem nekoliko porušile igralni ritem v naslednjih dneh, zaradi česar se obeta nekaj sprememb v razporedu.

Do zmage je prišla tudi deseta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, ki je bila s 6:0 in 6:4 boljša od Romunke Sorane Cirstee, tretja nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska je bila s 6:2 in 6:1 boljša od Ukrajinke Katerine Kozlove, medtem ko je sedmopostavljena Švicarka Belinda Benčič s 6:2 in 6:3 ugnala Bolgarko Cvetano Pironkovo.

Članki iz rubrike