Šport > Košarka
101 ogledov

Evropski prvaki brez popravnih izpitov

Slovenija:Črna Gora Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 18.30 v Rigi proti Latviji odigrala prvo tekmo drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Glede na zgolj dve zmagi na prvih šestih tekmah Slovenija praktično nima več popravnih izpitov, kar pomeni, da na naslednjih šestih preizkušnjah potrebuje vsaj pet zmag. Slovenija se bo v drugem delu merila z Latvijo, Turčijo in Ukrajino, v skupini I pa za pot na Kitajsko potrebuje eno od prvih treh mest, ob tem, da je prvo praktično že oddano Španiji, ki se v drugi del podaja s stoodstotnim izkupičkom (6-0). Turčija in Latvija imata 4-2, Črna gora in Ukrajina pa 3-3.

Jakob Čebašek Bolje pozno kot nikoli Šport Debitiral s 27 leti in takoj navdušil

Tekma v Rigi je na sporedu dva dni in eno leto po zadnjem obračunu Slovenije in Latvije na eurobasketu v Istanbulu, eni najbolj zanimivih in atraktivnih obračunov na tem evropskem prvenstvu, ki je bila hkrati ena od ključnih zmag Slovenije na poti do evropskega naslova.

Obe reprezentanci bosta danes nastopili močno spremenjeni. Slovenija brez Gorana Dragića, Luke Dončića, Klemna Prepeliča, Jake Blažiča, Alekseja Nikolića in Žige Dimca, pri Latviji pa bodo prav tako manjkali ključni igralci - Kristaps Porzingis, Davis Bertans, Rolands Smits in Zanis Peiners, ki so 12. septembra 2017 skupaj dosegli več kot dve tretjini točk ob rezultatu 103:97.

Slovenija in Latvija sta doslej odigrali devet tekem. Slovenija vodi s 6:3, pred lansko tekmo v Istanbulu pa je Latvija zmagala dvakrat zapored; prijateljsko tekmo v Rigi 2015 in osmino finala na evropskem prvenstvu v Lillu 2015.

Slovenija bo v septembrskem ciklu kvalifikacij za SP odigrala še eno tekmo. V ponedeljek, 17. septembra, torej točno eno leto po zgodovinskem uspehu slovenskega ekipnega športa, se bo v Stožicah pomerila z gostiteljico lanskega Eurobasketa, Turčijo.

Gregor Glas Mladi up Šport Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.