Omić poslej v dresu srbskega prvaka

Od slovenskih košarkarjev je nazadnje za prvaka regionalne lige ABA Crveno zvezdo igral Jaka Blažič.

Objavljeno
20. januar 2018 09.58
Košaarka Slovenija Makedonija EP
A. V.
A. V.
Beograd - Občasni slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić bo kariero nadaljeval v Srbiji, poročajo srbski mediji. Petindvajsetletni Omić je s srbskim prvakom iz Beograda Crveno zvezdo podpisal pogodbo z veljavnostjo do konca sezone, so potrdili na uradni spletni strani kluba.

Omić, ki je za slovensko reprezentanco nastopal kot naturalizirani igralec, sicer rojen v BiH, je kariero začel v Zlatorogu, nadaljeval v Unionu Olimpiji ter Gran Canarii, bil je član Anadolu Efesa, španske Unicaje in Hapoela, za katerega je ta center nazadnje igral in s katerim so po šestih mesecih predčasno razdrli pogodbo brez plačila odškodnine.

Več kot dva metra, natanko 216 centimetrov, visoki center, je leta 2014 prvič zaigral za slovensko reprezentanco na SP v Španiji, za Slovenijo je igral tudi na eurobasketu leta 2015. Na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija osvojila zlato kolajno, za Slovenijo ni zaigral. "Njegovo" mesto v ekipi je po naturalizaciji zasedel Američan Anthony Randolph.

"Imam veliko prijateljev med Srbi, ki živijo v Sloveniji. Narod, njihova mentaliteta sta mi zelo blizu. Prav tako ni nobena skrivnost, da je Crvena zvezda v Sloveniji zelo priljubljena," je ob prestopu povedal v Tuzli rojeni košarkar, ki ne skriva, da so se mu s prihodom v Crveno zvezdo uresničile otroške sanje, saj bo zaigral za klub, za katerega navija od otroštva.

Od slovenskih košarkarjev je nazadnje za prvaka regionalne lige ABA Crveno zvezdo igral Jaka Blažič. S Crveno zvezdo so povezovali tudi Gašperja Vidmarja, a je beograjski klub sodelovanje sklenil z Omićem, saj ga vidijo v vlogi pomočnika izkušenemu Peru Antiću.