Po padcu Španije

VIDEO in FOTO: Po zmagi velika zabava v slačilnici. Kakšni so "slovenski scenariji"?

T.L./STA
24. 1. 2018, 08.09
Posodobljeno: 24. 1. 2018, 08.26
Deli članek:

Že čez nekaj ur naše rokometaše čaka tekma s Češko.

Martin Metelko / M24.si
Španija je padla.

Za slovensko moško rokometno reprezentanco se je torek razpletel sanjsko. Po zmagi nad Španijo z 31:26 je Češka na drugi tekmi skupine II v Varaždinu ukanila Makedonijo s 25:24, po izidu te tekme pa ima Slovenija še vedno možnosti, da se prebije v polfinale ali pa osvoji tretje mesto v skupini, kar ji prinaša tekmo za končno peto mesto.

Martin Metelko / M24.si
Veselje Slovencev po zmagi.

Po zmagi nad močno Španijo so si naši v slačilnici privoščili nekaj trenutkov sprostitve. In znova zapeli. Posnetek je na facebooku objavila Rokometna zveza Slovenije, Vid Kavtičnik pa si je ob tem zaželel še "veliko zmag in takšnega petja". Ljubitelji rokometa in športni kolegi so slovenskim rokometašem čestitali za zmago in jim zaželeli, da kar nadaljujejo v takšnem ritmu.  

Slovenija se v polfinale lahko uvrsti v primeru, da premaga Češko, ob tem pa mora Danska ugnati Makedonijo, obračun med Nemčijo in Španijo pa se mora končati z neodločenim izidom. V tem primeru bi se naredil krog treh ekip s po petimi točkami, Slovenija pa bi bila v prednosti, saj se je z Nemčijo razšla z neodločenim izidom 25:25, Španijo pa premagala z 31:26. V primeru zmage Slovenije nad Češko, Danske nad Makedonijo ter zmagi Španije ali Nemčije na medsebojni tekmi pa bo osvojila tretje mesto v skupini in igrala tekmo za končno peto mesto, ki prinaša neposreden nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji.

Danska si je ne glede na razplet današnje tekme že izborila nastop v polfinalu, njena zmaga nad Makedonijo pa je za Slovenijo izjemnega pomena, saj bi se v primeru danskega poraza Makedonija po številu točk izenačila s Slovenijo in bila na lestvici v prednosti zavoljo zmage v skupinskem delu v Zagrebu s 25:24.

Pred sredinimi tekmami zadnjega kroga je v najboljšem položaju Danska s šestimi točkami, Španija, Nemčijo in Češka jih imajo po štiri, Slovenija in Makedonija pa po tri točke. Pari zadnjega kroga v Varaždinu so Slovenija - Češka (16.00), Makedonija - Danska (18.15) in Nemčija - Španija (20.30).

Češka je za mnoge najbolj prijetno presenečenje letošnjega turnirja na Hrvaškem. V dosedanjem delu turnirja je premagala Dansko z 28:27, Madžarsko s 33:27 ter Makedonijo s 25:24, izgubila pa proti Španiji s 15:32 in Nemčiji z 19:22.

Martin Metelko / M24.si

Danes bodo na sporedu tudi tekme zadnjega kroga v zagrebški skupini I, pari pa so naslednji: Srbija - Belorusija (16.00), Švedska - Norveška (18.15) in Hrvaška - Francija (20.30). V tej skupini vodi Francija z osmimi točkami, Hrvaška in Švedska jih imata po šest, Norveška štiri, Belorusija in Srbija pa sta brez njih.

Martin Metelko / M24.si