Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 15.11.2018 07:26:25

Dončić s POTEZO SEZONE obnorel navijače Dallasa na poti do EPSKE ZMAGE (video)

twitter
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta se ponoči oba slovenska košarkarja veselila zmag.

Dallas Mavericks z Luko Dončičem so v domači dvorani visoko s 118:68 premagali Utah Jazz, Goran Dragić pa se je z Miami Heat veselil zmage pri Brooklyn Nets s 120:107.

Dallas pa je v obračunu z Utahom v drugem polčasu prikazal ples mačke z mišjo. Gostje so dosegli vsega 22 točk v drugem polčasu in doživeli najhujši poraz po marcu 1979, ko jih je za 56 točk premagal Milwaukee. Dončić je v statistiko vpisal 13 točk, šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi ter sijajno blokado Derricku Favorsu. Najbolj razpoložen v domači vrsti je bil Harrison Barnes z 19 točkami.

Dončić je znova postregel s sijajno potezo, ko je po zgrešenem metu povsem zbegal Rudyja Goberta. V slogu Larryja Birda je Dončić poslal Goberta v drugo smer z nakazano žogo, sam pa je enostavno zaključil s polaganjem. Zagotovo poteza leta za Dončića v njegovi za zdaj še kratki karieri v ligi NBA. Potezo si lahko ogledate od 2.10 naprej v posnetku.

Tudi sicer je imel 19-letnik na tekmi spet nekaj sijajnih potez, predvsem njegova trojka ob koncu prvega polčasu je dodatno zlomila duh Utaha, ki je v drugem polčasu nato povsem odpovedal.

V dresu Miamija je vnovič izstopal Dragič, ki je k prvi zmagi po treh zaporednih porazih prispeval 21 točk, tri skoke in štiri podaje. Učinkovitejši od njega je bil v ekipi s Floride le Tyler Johnson s 24 točkami, Hassan Whiteside je s 14 točkami in 10 skoki vpisal dvojnega dvojčka. Pri Brooklynu je bil z 18 koši najboljši Spencer Dinwiddie.

dragic

Članki iz rubrike