Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
23. 5. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Torek, 23. 5. 2017, 11.50

6 let, 7 mesecev

Boris Becker: Novak, odlična izbira #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Novak Đoković | Foto Twitter

Foto: Twitter

Srbskemu teniškemu igralcu Novaku Đokoviću se je veliko zgodilo. Nole je v nedeljo razkril, da bo v prihodnje sodeloval z Andrejem Agassijem, v ponedeljek je praznoval svoj rojstni dan, ob tem pa sporočil, da ga bomo od zdaj naprej gledali v drugi športni opravi.

Novak Đoković, ki je v ponedeljek praznoval svoj trideseti rojstni dan, je v nedeljo v Rimu razkril ime svojega novega trenerja. To bo Američan Andre Agassi. Beograjčan je povedal, da še ne gre za dolgoročno sodelovanje, saj sta se do zdaj slišala le po telefonu. Kot je dodal, ima dober občutek. Đokoviću so za rojstni dan voščili tudi nekateri najboljši igralci.

Boris Becker navdušen nad izbiro Đokovića

Na odločitev Noleta se je odzvalo že nekaj znanih ljudi iz sveta tenisa. Med njimi tudi Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, s katerim sta tri leta uspešno sodelovala. "Prihod Andreja Agassija v ekipo je izjemna izbira. Želim vama veliko sreče pri sodelovanju," je na Twitterju zapisal legendarni Nemec.

Eden izmed potencialnih kandidatov je bil Brad Gilbert, ki je imel tudi komentar na to temo. "Izjemna novica za Đokovića, saj bo začel sodelovati z Agassijem."

Andre Agassi je imel v svoji karieri vzpone in padce. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi je imel v svoji karieri vzpone in padce. Foto: Guliverimage/Getty Images Agassija so že odpisali, a se mu je vseeno uspelo vrniti

To bo za Agassija prva trenerska izkušnja. Sedeminštiridesetletni Američan je pred časom že zavrnil ponudbo Avstralca Nicka Kyrgiosa. Razlog je bil, da bi rad čim več časa posvetil svojima otrokoma, ki ju ima z nekdanjo vrhunsko teniško igralko Steffi Graf. Očitno je bila ponudba nekdanjega prvega igralca sveta dovolj mamljiva za Agassija. In kaj bi bil lahko razlog, da se je Agassi odločil za to potezo?

Najverjetneje gre za sočutje. Agassi je leta 1997 padel na 141. mesto lestvice ATP in nihče ni več računal nanj, a se mu je vseeno uspelo vrniti. Za tem je osvojil še pet turnirjev za grand slam. Morda je prav on tisti, ki bo Đokoviću dal novo energijo in motivacijo, ki jo Srb že nekaj časa išče.

Novaku Đokoviću je japonski opremljevalec na leto dal okrog osem milijonov evrov. Koliko so mu ponudili pri Lacostu? | Foto: Guliverimage/Getty Images Novaku Đokoviću je japonski opremljevalec na leto dal okrog osem milijonov evrov. Koliko so mu ponudili pri Lacostu? Foto: Guliverimage/Getty Images

Novak Đoković od zdaj naprej s krokodilom

Francoska znamka Lacoste je že razvila linijo Novak Đoković, ki jo bo 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam prvič nosil na OP Francij, in sicer 28. maja v Parizu, potem pa tudi na vseh preostalih turnirjih. Svetovni mediji ne poročajo o finančnih podrobnostih in tudi ne o dolžini pogodbe. Znano je, da je od dozdajšnjega opremljevalca Uniqlo na leto dobil okrog devet milijonov dolarjev (osem milijonov evrov).

"Ponosen sem, da sem postal novi 'krokodil'," je na predstavitvi povedal Đoković. Glede dizajna so se brez težav uskladili. "Francija in Srbija imata iste barve na zastavi, zato ni bilo nobenih težav pri njihovem vključevanju v dizajn za Roland Garros. Skupaj smo si prizadevali za to, da imam najboljši dizajn in materiale. Všeč mi je, da je celotna ekipa odprta za ideje in dogovore. To partnerstvo se ne nanaša samo na to, da nosim majice z logotipom Lacoste, ampak je veliko širše," je še sporočil Đoković.

 

Ne spreglejte