Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.07.2017 16:28:24

Sauber tudi prihodnje leto s Ferrarijevimi motorji

Moštvo formule 1 Sauber je le dan po prekinitvi pogodbe z japonskim proizvajalcem motorjev Hondo sporočilo, da bo tudi v prihodnji sezoni uporabljalo motorje italijanskega avtomobilskega velikana Ferrarija.

"Z velikim zadovoljstvom lahko potrdim, da smo z našim motornim partnerjem, Scuderio Ferrari, podpisali novo večletno pogodbo. Z njihovo pomočjo bomo napredovali hitro in učinkovito, sodelovali pa bomo tudi pri proizvodnji novega dirkalnika za leto 2018," je na spletni strani Sauberja zapisal vodja ekipe Frederic Vasseur.

Sauber je nameraval v prihodnji sezoni uporabljati Hondine motorje, a so v četrtek predčasno končali načrtovano sodelovanje z Japonci.



Sauber bo tako nadaljeval sodelovanje z ekipo iz Maranella, ki v različnih oblikah traja že skoraj dve desetletji. Po nekaterih informacijah naj bi bil Sauber z novo pogodbo na boljšem, saj naj bi dobil najnovejšo generacijo pogonskih strojev, medtem ko v tej sezoni uporablja motorje Ferrarija z letnico 2016.

Po drugi strani pa naj bi takšno sodelovanje pomenilo manj svobode pri Sauberjevi izbiri dirkačev; Ferrari naj bi namreč dobil možnost vplivanja na izbiro voznikov, med kandidati za sedež v švicarski ekipi leta 2018 pa je tudi član Ferrarijeve dirkaške šole, mladi Monačan Charles Leclerc, trenutno vodilni v prvenstvu formule 2.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike