Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
16 27.07.2017 22:56:19

Spodbudni Domžalčani iz Nemčije z minimalnim porazom, a dobro popotnico

sport1.de
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh izgubili proti Freiburgu z 1:0 (1:0).

Edini strelec na tekmi je bil Nils Petersen v 20. minuti. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Stožicah.

Izkazal se je predvsem Dejan Milić, ki je v prvem polčasu ubranil enajstmetrovko, a tudi ostali Domžalčani so se dobro borili in si pripravili nekaj priložnosti, iz katerih pa niso uspeli ogroziti Alexandra Schwolowa v vratih Freiburga. 

Domžalski nogometaši se iz Nemčije vračajo z minimalnim porazom. Resda so imeli domačini več žogo v svoji posesti, toda predstava izbrancev Simona Rožmana vseeno vzbuja nekaj optimizma pred povratno tekmo.

Nemci so prvi polčas dobili z golom Nilsa Petersena, ki je zadel v 20. minuti, potem ko je odbito žogo po strelu Floriana Niederlechnerja z desetih metrov pospravil v mrežo. Sicer pa je imel že tri minute pred tem priložnost za domače Niederlechner, ki je zadel zunanji del mreže. Domžalčani so prvič resneje zagrozili v 22. minuti, ko je po podaji Senijada Ibričića z glavo poskusil Amedej Vetrih, a le za malo zgrešil cilj.

V 24. minuti so imeli domači na voljo enajstmetrovko, potem ko je Vetrih nepravilno zaustavil Niederlechnerja. Z bele točke je streljal Petersen, meril v spodnji desni kot, toda izkazal se je Dejan Milić in žogo odbil v kot. V 28. minuti je za zadnjo lepšo priložnost v prvem polčasu poskrbel Vetrih, a je njegov udarec z desetih metrov ustavil Alexander Schwolow.

V drugem polčasu je najprej poskusil Christian Günter z 18 metrov, dobro pa je posredoval Milić. V 54. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko, potem ko je eden domačih igralcev domnevno igral z roko v kazenskem prostoru, a sodniki niso piskali najstrožje kazni. Pet minut pozneje je na drugi strani z glavo malo nenatančno meril Caglar Söyüncü, v 63. minuti pa je dober strel Amirja Abrashija ustavil domžalski vratar. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

VIDELO SE JE, DA SO V RITMU
"Bilo je intenzivno, videlo se je, da imajo tekmeci že tri tekme v nogah. Želeli smo si ohraniti mrežo nedotaknjeno, kar nam je uspelo, tako da je rezultat seveda v redu."

"Težko je igrati proti tekmecu, ki ga ne poznaš, toda bili smo osredotočeni nase. Vemo, da nas čaka še precej dela pred in tudi na povratni tekmi," je po tekmi pošteno sopihal tokratni kapetan domačinov Mike Frantz.

Tretji predkrog kvalifikacij za ligo Europa:

Freiburg - Domžale 1:0 (1:0)

Freiburg: Stadion Schwarzwald, gledalcev 14.000, sodniki: Žabčenko, Vojtjuk in Bekker (vsi Ukrajina).
Strelec: 1:0 Petersen (20.).
Freiburg: Schwolow, Lienhart, Söyüncü, Abrashi, Niederlechner, Frantz (od 87. Dräger), Stenzel, Petersen, Höfler, Günter, Kleindienst (od 60. Haberer).
Domžale: Milić, Vetrih, Firer (od 90. Žužek), Širok, Bizjak (od 58. Franjić), Repas, Ibričić (od 74. Hodžić), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
Rumeni kartoni: Abrashi; Ibričić, Balkovec, Repas.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike