Šport > Nogomet
276 ogledov

Neverjetne scene na velikem derbiju

Pokal Libertadores Epa
Boca Juniors in River Plate sta se na prvi finalni tekmi Pokala Libertadores razšla brez zmagovalca, saj se je tekma končala z rezultatom 2:2. Tekmo pa je med drugim zaznamovala atmosfera, kakršno lahko ustvari zgolj znameniti Superclasico.

Pokal Libertadores še ni doživel takšnega razpleta. V finalu, v borbi za kralja Južne Amerike, igrata dva večna sovražnika, Boca Juniors in River Plate. Edini stvari, ki si jo kluba delita, je Buenos Aires ter sovražnost do druge ekipe.

Iz tega razloga je to finale razglašeno za največje v zgodovini tekmovanja, ki je bilo ustanovljeno leta 1960.

Pokal Libertadores | Avtor: Epa Epa

Prva epizoda vročega argentinskega derbija, "Superclasica" se je končala z neodločenim rezultatom 2:2. Šlo je za tekmo, ki se jo je čakalo "kot Sahara vodo", saj bi se tekma morala odigrati že v soboto, ampak je bila zaradi nevihte prestavljena. Po velikih naporih organizatorjev jim je le uspelo, da se je tekma odigrala v nedeljo.

Pokal Libertadores | Avtor: Epa Epa

Na prelepi "La Bombonieri", ki je bila nabito polna, je prva povedla Boca preko Ramona Abile v 34. minuti, a je že minuto kasneje izenačil Lucas Pratto. Boca je na odmor vseeno odšla z zadetkom prednosti, za kar je poskrbel Dario Ismael Benedetto, a kaj ko je Carlos Izquierdoz v 60. minuti zatresel lastno mrežo za končnih 2:2.

Pokal Libertadores | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tekmo pa smo si poleg dobrega nogometa, polnega strasti, lahko zapomnili predvsem po odlični atmosferi, ki so jo pričarali navijači dameče ekipe. Izkazali pa so se tudi navijači Riverja, katerim iz varnostnih ukrepov ni bil dovoljen vstop na stadion, ki so svoje ljubljence pred odhodom na tekmo pričakali na spektakularen način.

Povratna tekma velikega finala bo na sporedu čez dva tedna, ko bo tudi znan nov prvak Pokala Libertadores. Kdorkoli bo zmagal, je jasno, da bo velik del Buenos Airesa zavit v črno, saj ni hujšega, kot izgubiti veliko finale proti osovraženemu rivalu na enem izmed največjih derbijev na svetu.

Boca Juniors, River Plate Finale Šport Superclasico v prvo brez zmagovalca Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.