Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2018,
9.46

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rok Klavora Tjaša Kysselef

Sobota, 24. 2. 2018, 9.46

6 let, 1 mesec

Tjaša Kysselef v Melbournu do prve zmage, Rok Klavora peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tjaša Kysselef | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Melbournu prvič v karieri zmagala. Najboljša je bila na preskoku, na katerem je slavila z oceno 13,800. Drugi Slovenec v današnjih finalih Rok Klavora je bil z oceno 13,166 peti na parterju.

Kysselefova, ki sprva ni imela v načrtu nastopa na prvem svetovnem pokalu v letu 2018 v Avstraliji, a se je na koncu vseeno z veseljem odpravila na pot, je v Avstraliji kar nekoliko presenetila. V kvalifikacijah je bil osma, a je že takrat opozorila, da lahko napake v finalu osmerice odpravi in se bori za precej višja mesta.

To ji je v finalu uspelo. Za svoja skoka, ki sta bila brez večjih napak, je prejela oceno 13,800. Drugo mesto je osvojila domačinka Emily Whitehead z oceno 13,699, tretjega pa Indijka Aruna Budda Reddy z oceno 13,649. Na tekmi sicer ni bilo najboljših tekmovalk na tem orodju.

"Sanjsko je. To sem si vedno želela. Sanjala sem o tem, da bom enkrat imela zlato. Bilo je vprašanje časa. To je nekaj najlepšega," so bile prvi misli Kysselefove po zmagi.

"Skoka nista bila 100-odstotna. Bila sta solidna. Kakšna doskoka bi bila lahko boljša. Drugega bi lahko lepše naredila. Od sebe sem dala maksimum," se je na skoka, ki sta ji prinesla prvo zmago na tekmah svetovnega pokala, ozrla 24-letna telovadka. "Ko sem skočila, nisem vedela, da lahko zmagam. Na nastop je čakalo še šest punc. Slutila pa sem, da bom med prvimi tremi. Po izhodiščnih ocenah sem sklepala, da sem lahko na odru. Tako da sem bila prijetno presenečena," je dodala.

"Drugače pa je bila vaja vrhunska. Nisem je še tako lepo naredil."

"Vaja je bila vrhunska do seskoka. Pri doskoku sem s težiščem telesa ostal zadaj. Naredil sem tri dolge korake nazaj. Posledično me to stalo drugega ali tretjega mesta, mogoče tudi prvega, težko je reči," je dejal Rok Klavora. | Foto: Vid Ponikvar "Vaja je bila vrhunska do seskoka. Pri doskoku sem s težiščem telesa ostal zadaj. Naredil sem tri dolge korake nazaj. Posledično me to stalo drugega ali tretjega mesta, mogoče tudi prvega, težko je reči," je dejal Rok Klavora. Foto: Vid Ponikvar Čakanje na konec finala na preskoku je bilo za Ljubljančanko tudi živčno. "Jaz sem naredila svoje, vseeno sem imela tremo pred zadnjimi tekmovalkami. Ko je bila na vrsti zmagovalka kvalifikacijah, me je najbolj stisnilo. Pri prvem skoku je naredila takšno napako, da sem vedela, da ne more biti pred mano," je še povedala Kysselefova.

Klavora je prav tako po kvalifikacijah parterja, ko je bil peti, upal, da se mu v finalu izide bolje in se prebije med najboljše. K temu je bil na dobri poti, zaključek vaje pa ga je potisnil na peto mesto. "Vaja je bila vrhunska do seskoka. Pri doskoku sem s težiščem telesa ostal zadaj. Naredil sem tri dolge korake nazaj. Posledično me to stalo drugega ali tretjega mesta, mogoče tudi prvega, težko je reči. Drugače pa je bila vaja vrhunska. Nisem je še tako lepo naredil. Zadovoljen sem z nastopom do zadnje diagonale," je razložil 29-letni Klavora.

"Ves dan sem se počutil dobro. Bolje kot pred kvalifikacijami. Na ogrevanju je šlo vse dobro. Škoda za zadnjo diagonalo. Napaka se je zgodila zaradi težišča. Ampak se zgodi. Vse ostalo sem naredil dobro. Občutki so dobri in komaj čakam na naslednje tekme," je še dodal Klavora, ki se je dolg dan pred večernimi finali krajšal tudi z gledanjem olimpijskih iger v Pyeongchangu. Tekmo deskarjev je uspel pogledati do polfinala, bronasto vožnjo Žana Koširja pa mi ni uspelo videti.

Zmago na parterju je sicer osvojil Kazuyuki Takeda iz Japonske z oceno 13,933. Drugi je bil Kitajec Shihao Ge z enako oceno, tretji pa Litovec Robert Tvorgal z oceno 13,633. Pred Klavoro je na četrtem mestu končal domačin Scott Costin.

V nedeljo bo v Melbournu še drugi finalni dan, nastop na parterju čaka Kysselefovo.

Ne spreglejte