Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

jb
jb
0 23.03.2018 08:34:19

Branilec Olimpije ODKRITO o VIJOLIČASTIH: Pričakovali smo boljši Maribor, ki POGREŠA ....

www.alesfevzer.com
Dino Štiglec o bitki za naslov slovenskega prvaka.

V Ljubljani trenutno vlada zatišje. Zatišje pred viharjem? Vsekakor. Ko bo Olimpija naslednjič na delu, bo pač na sporedu večni derbi. In ko bo šlo zares, bo marsikaj odvisno tudi od Dina Štigleca. Ta je med reprezentančnim premorom spregovoril z novinarji v rodni domovini.

VIDI SE, KAKO GA POGREŠAJO
Da so bočni branilci med navijači Olimpije že celo večnost pod še posebnim drobnogledom, ni nobenega dvoma. Kakor ni daleč od resnice misel, da so imeli zmaji velikokrat nesrečno roko pri iskanju okrepitev za levo in desno stran obrambe. Tudi Dino Štiglec je bil na začetku svoje ljubljanske pustolovščine gledan precej po strani. Še v prvem delu aktualne sezone je bilo precej takšnih, ki niso bili ravno zadovoljni z njegovimi igrami. A zdaj je tudi Hrvat skočil na vlak, s katerim proti naslovu drvi Olimpija. Tudi Štiglec je med tistimi, ki so precej izboljšali svojo raven igre, zato ne preseneča, da so nanj postali pozorni tudi hrvaški mediji.

Štiglec je v pogovoru za hrvaški Goal priznal: "V prvih šestih mesecih mi je bilo pri Olimpiji nekoliko težko. Slabo smo začeli, nismo nizali ravno najboljših rezultatov. Na vseh nas je bil velik pritisk, toda potem smo pod vodstvom Igorja Bišćana vse naredili tako, kot je bilo treba." In zdaj je naslov prvaka več kot dosegljiv. "Mi sami sebe nismo z ničemer presenetili. Po prvem delu sezone je imel Maribor tri točke prednosti, toda mi niti v enem trenutku nismo razmišljali o vijoličastih. V mislih smo imeli le, kako kar najbolje startati v drugi del sezone. To nam je uspelo, nato so dobri rezultati zgolj sledili drug drugemu. Po spletu okoliščin je Maribor slabo krenil v novo leto, tudi mi smo pričakovali, da bo boljši. No, takšne stvari se dogajajo v športu," pravi Štiglec in nadaljuje: "Maribor je pozimi ostal brez Marwana Kabhe. Rekel bi, da je bil zanje najpomembnejši nogometaš. Mislim, da so mu v klubu naredili uslugo in ga za majhen znesek pustili oditi nazaj v Izrael. Zdaj se vidi, kako ga pogrešajo."

MIREN IN PREUDAREN
Štiglec je hkrati poudaril, da bitka za prvaka zagotovo ni odločena, je pa rojakom ponudil nekaj misli o večnem derbiju: "V zraku je čutiti, da prihaja velika tekma. Klub vlaga veliko truda v marketing, z vseh strani pozivajo navijače na tekmo. Vzdušje je dobro. Igramo doma, pred svojimi navijači, in jasno je, da bomo šli na zmago. Glede na točkovno stanje je za nas najpomembneje ne izgubiti, z remijem bi zadržali veliko prednost pred Mariborom. Toda na derbiju je nemogoče igrati na remi. Zato bomo šli na zmago. Pa bo, kar bo. To bo velika tekma, to je res velik derbi."

Štiglec je ob tem ogromno mero zaslug za uspeh Olimpije pripisal trenerju Igorju Bišćanu. "Njegova skrivnost? Predvsem je miren in preudaren. V vsakem trenutku ve, kaj dela, vse to prenaša tudi na ekipo. Ni nervozen, nikdar ne reagira burno. So trenerji, ki ob slabih rezultatih takoj začnejo divjati. Bišćan raje analizira stvari, z igralci ima vedno dober odnos. Takšne stvari so danes redkost," je še dodal bočni branilec Olimpije.

stiglec
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike