Za morda popoln preboj zvezdnika, ki je zatočišče pred letošnjo sezono našel v bogatem pariškem klubu PSG, tudi na literarnem področju, pa ima veliko zaslug tudi švedski novinar David Lagercrantz. Slednji je namreč soavtor knjige, ki se na Švedskem prodaja kot vroče žemljice.

Jag är Zlatan Ibrahimovic, kot se v švedščini imenuje delo, po mnenju komisije za nagrado August - ime nosi po pisatelju Augustu Strindbergu, združenje založnikov pa jo podeljuje od leta 1989 - krasi "natančen jezik, ki pusti močan vtis. Občutljivi in hkrati ostri opisi bralca zlahka popeljejo v svet Zlatana, tako na kot ob igrišču".

Avtobiografijo so izdali lani jeseni, postala pa je ena najbolje prodajanih knjig v švedski zgodovini, saj so nogometnim navdušencem prodali že več kot 500.000 izvodov. Delo opisuje tako začetke nogometaša v domačem okolju, revnem predmestju Malmöja Rosengaardu, kot tudi vsa najboljša leta v nekaterih najmočnejših evropskih klubih, Ajaxu, Juventusu, Interju, Barceloni, Milanu in zdaj PSG-ju.