stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 15.11.2017 18:54:46

GLASNA DOBRODOŠLICA ZA NOVOZELANDCE! V Limi so pohiteli z novoletnim rajanjem (video)

Profimedia
Peru je na nogah, še nekaj ur je ostalo do zadnjega dvoboja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Znanih je že 31 reprezentanc, ki bodo prihodnje leto igrale v Rusiji, prosto je le še eno mesto.

Peru ali Nova Zelandija, je edino odprto vprašanje. Na prvem srečanju v Wellingtonu sta se reprezentanci razšli brez zadetkov, na povratnem srečanju - to noč oziroma jutro, ob 3.15 po slovenskem času - pa so Južnoameričani vendarle favoriti.

Ampak, da bi bil ta dvoboj že odločen, ne upamo trditi, tega ne upajo z gotovostjo napovedati niti navijači Peruja, ki so imeli že v zadnjem krogu rednega dela kvalifikacij doma s Kolumbijo v neposrednem dvoboju možnost izboriti uvrstitev na mundial. Pa jim ni uspelo, zdaj pa tekmo z Novo Zelandijo pričakujejo še bolj trdno odločeni, da jim na popravnem izpitu pač ne sme spodleteti.


Da ničesar ne želijo prepustiti slučaju, je jasno tudi glede na dogajanje minulo noč v perujski prestolnici Limi. Pred hotelom, v katerem so noč preživeli nogometaši Nove Zelandije, so namreč domači navijači uprizorili pravo glasno zabavo z ognjemetom - vse z namenom, da gostje iz Oceanije ne bi imeli mirnega spanca in bi bili na pomembni tekmi utrujeni.

Takšne metode utrujanja tekmeca poznamo še iz časov nekdanje Jugoslavije, v kolikšni meri so bili Perujci pri tem početju uspešni, pa se bo videlo na igrišču.

Peru se je zadnjič uvrstil na svetovno prvenstvo zdaj že daljnega leta 1982. Tistega leta je v Španiji prvič na zaključku sodelovala tudi Nova Zelandija, ki pa je bila udeleženka mundiala tudi pred sedmimi leti v Južni Afriki.

Članki iz rubrike