NOV ALBUM

Predinovi združili moči

Objavljeno 25. november 2015 21.44 | Posodobljeno 25. november 2015 21.44 | Piše: Ajda Janovsky

Zoran Predin pripravlja novi album, pri katerem sodelujeta tudi njegova sinova Rok in Andrej.

Pevec Zoran Predin je prvič v glasbeni karieri združil moči s sinovoma Rokom in Andrejem. Ustvarili so pesem Kralj ljudskih src. Andrej je uspešni pisatelj in novinar, mlajši Rok je akademski slikar, najbolj znan po animacijah, ki jih je ustvaril za legendarno skupino Rolling Stones.

Čeprav si karieri gradita na drugih področjih, se oba ukvarjata tudi z glasbo. Skladba, pri kateri je Rok sodeloval kot aranžer, Andrej pa je prispeval idejo za zvočno podobo in sodelovanje s kitaristom Petrom Deklevo, je prva s Predinovega albuma v nastajanju, ki bo izšel v slovenskem in hrvaškem jeziku. Prvi skupni projekt treh Predinovih ne bo zadnji, saj bosta sinova sodelovala tudi pri drugih pesmih na očetovi že 35. plošči.

Če se bo uresničila želja Predina starejšega, pa jim bomo v ne tako daljni prihodnosti prisluhnili tudi na glasbenem odru. »Čez štiri leta, 2019., bom imel 40-letnico kariere, ki jo bom zaznamoval s koncertom. Sinovom sem že povedal, da bi ob tej priložnosti rad katero zaigral z njimi,« razkriva Zoran Predin. Pevec ima sicer štiri sinove in eno hčer, na jubilejnem koncertu pa bi, pravi, rad nastopil kar s celotno ekipo.

Deli s prijatelji