Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.05.2017 11:37:48

Vinčić iz Halbanka na Poljsko

Organizator igre slovenske moške odbojkarske reprezentance Dejan Vinčić se bo v novi sezoni spet preselil na Poljsko.

Tridesetletni Vinčić, ki je leta 2012 že igral na Poljskem, pri ekipi Skra Belchatow, po koncu letošnje sezone pa se bo preselil k ekipi Czarna Radom.

Na klubski spletni strani je danes poljski superligaša Czarni Radom, ki trenutno v poljskem državnem prvenstvu igra v končnici za končno sedmo mesto, objavil, da bo v prihodnji sezoni zanj igral tudi slovenski reprezentančni organizator igre Vinčić, ob njem pa bo ekipo okrepil še 22-letni poljski sprejemalec Michal Filip, v letošnji sezoni igralec Politechnika Warszawzska.

Za Vinčića bo to druga selitev v eno najmočnejših odbojkarskih lig na svetu. Leta 2012 je bil igralec Skra Belchatowa, vendar se je že po nekaj mesecih s klubom razšel, nato pa je pred prihodom v Ankaro, sredi letošnje sezone, igral še za Maliye Milli Piyango iz Ankara, Narbonne in Beauvais iz Francije ter na začetku letošnje sezone za ruski Jenisiej Krasnojarsk. V Sloveniji je 200 cm visoki organizator igre igral za Šoštanj Topolšico, Salonit Anhovo in ACH Volley.

Vinčić trenutno igra končnico turškega državnega prvenstva. Prav danes ga s Halbankom iz Ankare čaka četrta tekma finalne serije, v kateri njegova ekipa, ki jo vodi selektor slovenske moške reprezentance Slobodan Kovač, čaka obračun z Arkas Sportom iz Izmira. Halbank vodi z 2:1 v zmagah.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike