Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
11.54

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Manchester United Manchester City Romelu Lukaku Ederson Moraes Josep Guardiola Jose Mourinho

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 11.54

6 let, 4 mesece

Kaj se je dogajalo po tekmi na Old Traffordu?

Incident po derbiju v Manchestru, tekla je tudi kri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Policija preiskuje incident, ki se je po nedeljskem derbiju med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem (1:2) zgodil v predoru pod tribunami štadiona Old Trafford. V njem naj bi sodelovalo 20 nogometašev in članov trenerskega štaba obeh ekip. Pomočnik trenerja Cityja Mikel Arteta je imel okrvavljeno glavo.

Včeraj je bilo na Old Traffordu zelo vroče, udarila sta se vodilna kluba angleške premier lige. Z 2:1 je zmagal Manchester City. To je njegova rekordna 14. prvenstvena zmaga v nizu, po kateri je na vrhu lestvice Manchester Unitedu pobegnil za 11 točk.

Čeprav so televizijske kamere domačega trenerja Joseja Mourinha ujele, kako je takoj po tekmi čestital nasprotnikovemu trenerju, velikemu tekmecu Josepu Guardioli, in Španca tudi objel, sloviti portugalski trener grenkega poraza očitno ni sprejel najlažje.

Po tekmi je bilo namreč v predoru, skozi katerega nogometaši iz garderob pridejo na igrišče, zelo pestro. Posredovati so morali policisti in varnostniki, saj so si v lase skočili nogometaši in člani osebja obeh ekip. Najslabše jo je odnesel eden izmed pomočnikov v trenerskem štabu Guardiole Mikel Arteta, ki je prerivanje zapustil z okrvavljeno glavo.

Kaj sta trenerja povedala po derbiju?

Objem trenerjev po tekmi. | Foto: Getty Images Objem trenerjev po tekmi. Foto: Getty Images Mourinho je po porazu potarnal, da je imel City na poti do zmage veliko sreče – Lukaku je v obrambi dvakrat nespretno posredoval in podal za oba gola gostov – in tudi nekaj sodniške pomoči. Michaelu Clarku je očital, da ni piskal prekrška za enajstmetrovko nad Anderjem Herrero.

"City je dobra ekipa, ki pa ima tudi nekaj sreče in odločitev v njeno korist. Žal mi je za Oliverja. Sodil je dobro, trudil se je, a naredil je eno veliko napako. Je prvenstvo odločeno? Mislim, da je. City je zelo dobra ekipa, pa še nogometni bogovi so na njeni strani," je Portugalec malce zbodel mestnega tekmeca.

"Zmagali smo zato, ker smo bili boljši. Tudi v prejšnji sezoni je bilo tako. Tukaj smo zmagali, krivi so bili sodniki. Tokrat se zgodba ponavlja. Ne bi pa rekel, da je boj za prvenstveno lovoriko odločen. Smo šele decembra. Če bomo imeli 11 točk prednosti na vrhu lestvice aprila, ko bo na sporedu naslednji derbi, bom mogoče rekel, da je prvenstvo odločeno. Tokrat še ne," je po tekmi govoril Guardiola.

Portugalca je razjezilo preglasno proslavljanje

Kaj naj bi se zgodilo? Sprva naj bi se Mourinho znašel v besednem dvoboju z vratarjem Cityja Edersonom. Brazilcu je očital, da je ob koncu tekme zavlačeval, in ga žalil kar v portugalskem jeziku. Trener Uniteda naj bi bil nezadovoljen tudi zaradi tega, ker naj bi nogometaši Cityja v svoji garderobi zmago glasno proslavljali ob odprtih vratih, kar naj bi bil znak velike provokacije.

Takole je vratar Manchester Cityja Ederson po tekmi energično proslavljal zmago. | Foto: Getty Images Takole je vratar Manchester Cityja Ederson po tekmi energično proslavljal zmago. Foto: Getty Images

To naj bi jim Mourinho tudi jasno in glasno povedal, nato pa naj bi v njegovi smeri priletele plastenke, Portugalca pa naj bi nekdo celo polil z mlekom. Vmešal se je tudi napadalec Uniteda Romelu Lukaku in stvari so ušle izpod nadzora.

Policija v Manchestru že preiskuje, kaj se je dogajalo, medtem ko pri angleški nogometni zvezi še čakajo na poročilo sodnika. Za zdaj še niso prejeli nobenih pritožb Uniteda, Cityja ali kateregakoli nogometaša oziroma kogarkoli, ki naj bi sodeloval v prerivanju.

Ne spreglejte