profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.05.2017 15:34:02

Margaret Court bojkotira letalsko družbo zaradi istospolnih porok: Ker tako piše v Svetem pismu

Ena najboljših teniških igralk vseh časov, Avstralka Margaret Court, bo odslej, če bo le možno, bojkotirala letalsko družbo Qantas, ker ta podpira istospolne poroke. "Zame je poroka možna le med moškim in žensko, saj je tako zapisano v Svetem pismu," pravi zmagovalka štiriindvajsetih turnirjev za grand slam.

"Razočarana sem, da je Qantas javno podprl istospolne poroke. Zaradi tega nimam druge možnosti, kot da se pri mojih pogostih potovanjih izognem letom s to družbo," je dodala 74-letna Courtova, ki je že vrsto let aktivna pri širjenju krščanske vere v cerkvi v Perthu.


Njena odločitev je prišla le nekaj tednov po incidentu med predsednikom Qantasa Alanom Joycom in 67-letnim nasprotnikom istospolne usmerjenosti. Slednji je med sestankom Joycu v obraz vrgel kos torte, za kar ga je policija aretirala in obsodila fizičnega napada, vdora v zasebni prostor in povzročitve materialne škode.

Alan Joyce ne skriva svoje istospolne usmerjenosti in je v Avstraliji že vrsto let znan kot eden najbolj glasnih zagovornikov porok med istim spolom. Marca je skupaj z več kot dvajsetimi predsedniki uprav najmočnejših avstralskih podjetji poslal pismo tamkajšnjemu predsedniku vlade Malcolmu Turnbullu in ga prosil za podporo pri istospolnih porokah.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike