Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 1. 2017,
11.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Gregor Schlierenzauer povratek

Torek, 17. 1. 2017, 11.52

6 let, 6 mesecev

Kar je doživel Schlierenzauer, Stoch, D. Prevc in Tande v tej sezoni še niso

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Foto: Sportida

V zadnjem letu je skakalna karavana pogrešala Gregorja Schlierenzauerja. Vrnil se je pretekli konec tedna v Visli in s skokom v prvi seriji nedeljske tekme tako navdušil, da mu je finski sodnik namenil dvajsetico. To je v tej sezoni do zdaj uspelo samo njemu. Kamil Stoch, Domen Prevc in Daniel Andre Tande jo še čakajo.

Gregor Schlierenzauer se lani iz skakalnega sveta ni umaknil samo zaradi poškodbe. Nabralo se mu je veliko stvari in ni našel poti do dobrih skokov, zato je v začetku januarja 2016 po Innsbrucku smuči za nekaj časa postavil v kot.

Nato se je še nesrečno poškodoval na smučanju in po operaciji konec marca vse misli usmeril v rehabilitacijo kolena.

Decembra se je po dolgem času podal na skakalnico, njegova vrnitev v svetovni pokal pa se je po napovedih uresničila v Visli. Ljubitelji skokov so ga tam lahko pozdravili pretekli konec tedna.

"Seveda sem pogrešal skoke, zlasti navijače in čustva, ki so povezana s skoki in celotno atmosfero. Skoki so moja velika ljubezen in strast," je za skoki24.pl dejal Avstrijec.

V poskusni seriji sobotne tekme je z osmim mestom napovedal, da bi lahko že ob vrnitvi pozitivno presenetil. A se mu tekma ni izšla po željah, saj je za eno mesto zgrešil finale.

Stoch, Tande in Domen Prevc še niso dobili takšne ocene

Schlierenzauer je bil v Visli nasmejan in zadovoljen, da se je vrnil v karavano smučarskih skokov. | Foto: Sportida Schlierenzauer je bil v Visli nasmejan in zadovoljen, da se je vrnil v karavano smučarskih skokov. Foto: Sportida Napredek je pokazal že naslednji dan. Najprej je zmagal v kvalifikacijah, v prvi seriji pa navdušil z daljavo 135,5 metra.

Finski sodnik ga je za nastop ocenil celo z 20, najvišjo oceno v skakalnem svetu. Kamil Stoch, Daniel Andre Tande in Domen Prevc, ki so vodilni v svetovnem pokalu, takšne ocene v tej sezoni na 13 tekmah še niso dobili.

Avstrijski skakalni zvezdnik je po prvi seriji zasedal četrto mesto, na koncu pa bil osmi.

"Po dolgem času spet lahko sedim na vrhu zaletišča. Čutim veliko zadovoljstvo, ljubezen in svobodo. Smejim se, srce mi bije hitreje. V Visli sem se počutil odlično. Upam, da bom iz dneva v dan skakal bolje. Čakal sem na to prizorišče, na katerem sem se vrnil," pravi mož z največ zmagami v svetovnem pokalu (53).

"Skok v prvi seriji si zasluži spoštovanje. Bil je 'ubijalski'."

Kaj bo ta konec tedna pokazal v Zakopanah? | Foto: Kaj bo ta konec tedna pokazal v Zakopanah? Njegovi skoki so narisali nasmeh na obrazu tudi pomočniku trenerja avstrijske reprezentance Andreasu Widhölzlu, ki je na Poljskem nadomeščal glavnega trenerja Heinza Kuttina: "Kapo dol. Skakal je odlično. Skok v prvi seriji si zasluži spoštovanje. Bil je 'ubijalski'."

Schlieri si vidnejših uvrstitev v svetovnem pokalu ne more obetati, saj je za karavano že polovica sezone, zato so njegove misli usmerjene proti koncu februarja. "Najprej bi se rad postopno vrnil v skakalni svet. Osrednji cilj je svetovno prvenstvo v Lahtiju, vendar se zavedam, da se bo težko uvrstiti v avstrijsko ekipo, saj imamo kakovostne skakalce, ki se bodo borili za prosto mesto za Lahti. Upam, da bom postajal bolj samozavesten," je še dejal Schlierenzauer.

Ne spreglejte