Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 12. 2016,
19.26

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kanada svetovno prvenstvo Gaja Natlačen plavanje

Sreda, 7. 12. 2016, 19.26

7 let, 4 mesece

Natlačnova prepričala s 14. mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gaja Natlačen | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Mini slovenska odprava na svetovnem prvenstvu v plavanju v 25-metrskih bazenih je v sredo v Kanadi prepričala s solidno formo, saj je trojica nastopajočih dosegla najboljše letošnje izide, cilji pa so bili pri posameznikih še višji. Najvišje se je s 14. mestom na 800 metrov prosto uvrstila Ravenčanka Gaja Natlačen.

Natlačnova je bila s časom 8:33,06 tokrat šest mest od finala. Pomembnejši je podatek, da bi mlada Korošica ob ponovitvi osebnega rekorda osvojila deveto mesto, do finala pa bi ji zmanjkala vsega sekunda in pol.

"Izidi sicer vselej malo nihajo, a zagotovo sem sposobna doseči nov osebni rekord, ti izidi pa so potem blizu najboljši osmerici. Zadovoljna sem tudi danes, saj sem ne nazadnje dosegla svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih," je po tekmi dejala tekmovalka Fužinarja, ki je s tem dobila dodatno spodbudo za trdo delo.

O samem nastopu je 19-letna tekmovalka povedala: "Tekma je bila dobra. Na koncu so me sicer zelo bolele noge, a borila sem se do cilja in res sem iz sebe iztisnila vsak atom moči. Po tej plati si nimam kaj očitati."

Govejškova blizu državnega rekorda

Bazen je preverila tudi Velenjčanka Nastja Govejšek in bila na 100 metrov prosto s 54,75 na 31. mestu med 133 prijavljenimi tekmovalkami. "Glede na to, da sem nastopila zjutraj, je bil izid zelo dober, saj sem bila vsega 0,8 sekunde od osebnega in državnega rekorda. Za polfinale bi morala rekord odplavati že zjutraj. Vsekakor je današnji test zelo dober obet za preostala nastopa v delfinovem slogu, ko bom že malo bolj spočita in zato še hitrejša."

Bau: Stopničko nižje od tega, kar sem želel

Mariborčan Martin Bau, ki po novem trenira na Ravnah, je bolj za trening nastopil na 200 metrov prosto, saj bo njegov zadnji pomemben nastop v Kanadi tekma na 1500 metrov prosto. Z 1:48,17 je bil 49. med 110 nastopajočimi plavalci in zadovoljen z nastopom. "Navajam se na nov sistem treninga, kar sem povedal že pred odhodom in ta tekma je nekakšen test. Na teh izidih bomo zdaj gradili naprej. Izidi niso slabi, so pa stopničko nižje od tega, kar sem že dosegel. Zelo pomembna bo zame tudi tekma na 1500 metrov prosto."

V četrtek bo v predtekmovanju nastopila le Nastja Govejšek, ki jo čaka tekma na 50 metrov delfin.

Prepozen prihod in boleče noge

Še nekoliko boljše izide je pričakoval trener Gorazd Podržavnik, ki je priznal, da je ekipa vendarle nekoliko prepozno prišla na prizorišče: "To je verjetno edini razlog, da vsi trije, ki so potovali iz Slovenije, tarnajo, da jih zelo bolijo noge."

Ne spreglejte