Šport > Nogomet
105 ogledov

Liverpool izpadel v 120. minuti

Michail Antonio Andy Carroll West Ham Liverpool EPA
West Ham je na ponovljeni tekmi 1/16 finala angleškega FA pokala po podaljšku izločil Liverpool.

Že več kot teden dni je znanih 14 od 16 udeležencev osmine finala angleškega FA pokala. V torek je kot 15. uspelo West Hamu, ki je na ponovljeni tekmi šestnajstine finala po podaljšku premagal Liverpool (2:1).

V prvem polčasu sta obe ekipi po enkrat zadeli okvir vrat, v 45. minuti pa je ambiciozno igro Londončanov z volejem iz bližine kronal Michail Antonio. Isti igralec je zadel tudi na prvenstvenem srečanju omenjenih nasprotnikov pred mesecem dni.

Liverpool je izenačil v 48. minuti z zvitim prostim strelom Philippa Coutinha, v nadaljevanju tekme pa je nekaj izjemnih priložnosti za goste zapravil Christian Benteke. Belgijec je imel dve sila obetavni situaciji tudi v podaljšku, toda zadeti ni uspel.

Kazen je prišla v 120. minuti. Po predložku z desne se je najbolje znašel Angelo Ogbonna in z glavo zabil svoj prvi gol za West Ham. 

Morda je bila že zadnja

Stadion Boleyn Ground (Upton Park), ki je dom "kovačev" že od leta 1904, je kljub domači zmagi morda že videl zadnjo tekmo pokala FA. V naslednjem krogu bo West Ham gostoval pri Blackburnu.

Edini preostali udeleženec osmine finala, kjer bomo videli tudi derbi med Chelseajem in Manchester Cityjem, bo znan po sredinem obračunu Peterborougha in West Bromwich Albiona.

Angleški FA pokal, ponovljeni tekmi 1/16 finala:

West Ham United - Liverpool 2:1* (1:0, 1:1)
Antonio 45., Ogbonna 120.; Coutinho 48.

Sreda:
Peterborough - WBA

* - po podaljšku

PARI OSMINE FINALA:
Chelsea - Manchester City
Watford - Leeds United
Shrewsbury Town - Manchester United
Tottenham - Crystal Palace
Arsenal - Hull City
Bournemouth - Everton
Reading - Peterborough/WBA
Blackburn - West Ham United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.