benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 27.08.2016 08:24:38

Kdo bo rokometna roža Portoroža?

Nikola Miljković
Danes na sporedu rokometna superpokalna obračuna.

Slovensko rokometno dogajanje bo nekakšen uradni začetek nove sezone doživelo danes, ko bo v Portorožu na sporedu superpokal. Ob 18. uri se bosta za žensko lovoriko merila Zagorje in Krim Mercator, ob 20.30 pa bo na sporedu še moški obračun med Celjem Pivovarno Laško in Koprom 2013.

Pri Celju pravijo, da pričakujejo dobro tekmo in tudi osvojitev lovorike, čeprav priznavajo, da je Koper dober tekmec, ki je zadržal ekipo iz minule sezone in ji dodal še Blaža Vončino in Nejca Planinca. V Kopru pa poudarjajo, da je Celje najboljša slovenska ekipa, da jo spoštujejo, ne pa se je bojijo.



V ženskem delu si Krim želi spet tja, kjer je bil dolga leta. Dobiti si želi vse domače lovorike - lani mu je državni naslov speljalo Zagorje -, priložnost za prvo v tej sezoni pa bo danes, ko branijo superpokalni naslov. Na drugi strani je finančno stanje v Zagorju povzročilo odhod številnih igralk, zato si želijo predvsem odigrati dobro tekmo.

Ob tem bo pred moško tekmo Društvo športnih novinarjev Slovenije v Hram slavnih sprejelo Iztoka Puca in Rolanda Pušnika, Rokometna zveza Slovenije pa bo podelila priznanja najboljšim v prejšnji sezoni.

Članki iz rubrike