Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
17.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vancouver Canucks priprave Kitajska Šanghaj

Četrtek, 21. 9. 2017, 17.11

6 let, 6 mesecev

Prva NHL-tekma na Kitajskem

Anže Kopitar in druščina na Kitajskem pisala zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Los Angeles Kings Vancouver Canucks | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jim kot kapetan poveljuje Anže Kopitar, in Vancouver Canucks so odigrali premierno tekmo lige NHL na Kitajskem v zgodovini. V Šanghaju so na pripravljalnem obračunu s 5:2 zmagali Kralji. Moštvi sta se srečali še v Pekingu, ko so bili po kazenskih strelih v soboto spet uspešnejši Kalifornijci.

Vodstvo najmočnejše hokejske lige na svetu poskuša, kot pravi, najhitrejši ekipni šport popularizirati tudi v Aziji. Z zadnjo odločitvijo, da med februarskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu prihodnje leto ne prekinejo tekmovanj lige NHL, sicer niso sledili svojemu motu, so pa pred novim tekmovalnim obdobjem poskrbeli, da NHL-ovce le lahko vidijo tudi v Aziji.

Tako so danes na svoj račun prišli v Šanghaju, kjer ljudje nimajo prav veliko znanja o hokeju, a Kitajci upajo, da bodo do zimskih olimpijskih iger v Pekingu leta 2022 navdušili čim več svojih državljanov.

Jim bo uspelo hokej približati Kitajcem? | Foto: Getty Images Jim bo uspelo hokej približati Kitajcem? Foto: Getty Images

V dvorani Mercedes-Benz Arena so sploh prvo NHL-tekmo v zgodovini odigrali člani Los Angeles Kings in Vancouvra. Anže Kopitar - v napadu je igral z Dustinom Brownom in Johnnyjem Brodzinskim - in soigralci so prek Adriana Kempeja povedli v osmi minuti, nato pa prednost višali in na začetku druge tretjine vodili že s 3:0.

Vratar Kraljev Jonathan Quick je prvič klonil v 23. minuti, v 53. pa so Kanadčani znižali na 3:2. Tanner Pearson je tri minute pred koncem rednega dela s svojim drugim zadetkom zvišal prednost na 4:2. Vancouver je ob koncu poskušal še brez vratarja, a je njegovo usodo z zadetkom v prazno mrežo zapečatil Jeff Carter (5:2).

Gledalci so videli kar nekaj izključitev in igre z igralcem več oziroma manj, saj so v ligi NHL nekoliko priredili pravila, tako da so hokejisti za skoraj vsak dotik s palico kaznovani. Nekaj novosti je tudi pri sodniških metih, a kazni na tej tekmi ekipi nista prejeli.

Los Angeles Kings in Vancouver Canucks ostajajo na Kitajskem. V soboto se bosta moštvi pomerili še v Pekingu. | Foto: Getty Images Los Angeles Kings in Vancouver Canucks ostajajo na Kitajskem. V soboto se bosta moštvi pomerili še v Pekingu. Foto: Getty Images

V drugo je šlo po loteriji

Moštvi, ki sta se pred slabim tednom že srečali na pripravljalni tekmi (po podaljšku je s 4:3 zmagal Vancouver), sta se v soboto še enkrat pomerili na Kitajskem. Po kazenskih strelih so v Pekingu s 4:3 zmagali Kralji, za katere Kopitar, tako kot še nekateri nosilci igre, ni igral.

Liga NHL bo vrata odprla 4. oktobra po slovenskem času, ko bodo na sporedu štirje obračuni. Kralji bodo prvič na delu dan pozneje, ko bodo gostili Philadelphia Flyers. Naslov bodo branili dvakratni zaporedni prvaki Pittsburgh Penguins.

Ne spreglejte