stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 15.06.2017 19:48:12

Pozzovivu šesta etapa dirke po Švici in skupno vodstvo, Špilak peti

Italijan Domenico Pozzovivo je bil najmočnejši kolesar v šesti etapi dirke po Švici, prednost kolesarja francoske ekipe AG2r La Mondiale pred doslej vodilnim Italijanom Damianom Carusom pa je bila natanko taka, da bo novi nosilec rumene majice vodilnega v skupnem seštevku.

Pozzovivo je Carusa premagal za 15 sekund, dobil deset sekund bonifikacij, se z njim izenačil po času, zaradi boljših posamičnih izidov v etapah pa je prevzel vodstvo.

Na zadnjem vzponu na prelaz Albula je bilo videti, da bo prednost Pozzoviva večja, saj je imel potem, ko je ujel zadnjega od ubežnikov Kanadčana Michaela Woodsa, 35 sekund prednosti pred skupino z rumeno majico. A na njegovo nesrečo je bil do cilja še hiter spust, v katerem je na spolzkem cestišču nekaj prednosti izgubil, a s kirurško natančnostjo vendarle prišel do majice vodilnega.


Slovenski kolesar Katjuše Simon Špilak je bil na "svoji dirki" spet odličen. Čeprav je na zadnjem vzponu dvakrat že izgubil stik s skupino z rumeno majico, pa je obakrat prišel nazaj, na koncu pa z zaostankom 12 sekund zasedel peto mesto. V skupnem seštevku je ostal četrti, za Pozzovivom zaostaja 22 sekund. Pred njim je poleg Pozzoviva in Carusa še Steven Kruijswijk, ki ima pred njim devet sekund prednosti.

V zahtevni etapi, pred katero je odstopil zmagovalec Gira Tom Domulin, po njegovi poti pa so nato odšli še številni drugi kolesarji, je z zaostankom štirih sekund drugo mesto zasedel nekdanji svetovni prvak Rui Costa, isti čas kot Portugalec pa je imel tudi tretjeuvrščeni Španec Ion Izagirre.

Matej Mohorič je zaostal 11 minut in 32 sekund in zasedel 39. mesto, še bolj pa je zaostal njegov moštveni kolegi pri ekipi UAE Emirates Marko Kump.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike