mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 20.01.2018 17:40:45

Lendavčani predstavljali dober test za Maribor, Darko Milanič v ogenj poslal dva najstnika (video)

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so po visoki zmagi nad Radomljami odigrali drugo v nizu pripravljalnih tekem.

Za vijoličastimi je drugi teden priprav na nadaljevanje sezone, v katerem so se mudili v tradicionalni bazi v Moravskih Toplicah, danes pa so ga zaključili z drugo prijateljsko tekmo v štirih dneh.

Po gladki zmagi nad Radomljami (7:0) so imeli veliko več dela z Nafto, ki po jesenskem delu zaseda tretje mesto na lestvici domače druge lige. Lendavčani so varovancem trenerja Darka Milaniča predstavljali precej zahteven test, a je serijski državni prvak na koncu le pokazal, da je kakovostnejši nasprotnik.

vrsic dw
Drago Wernig - TAKA
Maribor je srečanje dobil s 4:2. Tudi tokrat so zaradi poškodbe manjkali Mitja Viler, Martin Milec in Luka Zahović. Med vratnicama sta si minutažo tokrat porazdelila Matko Obradović in Nino Irgolič. Potem ko je od mlajših fantov v sredo priložnost dobil Nino Žugelj, je danes nekaj podobnega doživel 18-letni Luka Koblar, članski ekipi pa je priključen še en up iz mariborske nogometne šole, in sicer komaj 16-letni Rok Maher, ki je bil prav tako deležen določene minutaže.

Dvoboj so bolje začeli gostje, ki so v 14. minuti povedli, ko je Obradovića premagal Monjac. Vijoličasti so zaostajali samo tri minute, ko je izid po odlično izvedenem prostem strelu izenačil Dare Vršič. V 42. minuti pa je kapetan Maribora Marcos Tavares izkoristil enajsmetrovko - za vodstvo z 2:1.

ahmedi dw
Drago Wernig - TAKA
V drugem polčasu podobna zgodba. Že po petnajstih minutah novo izenačenje, za goste je zadel Vinko, šest minut pozneje pa je z izjemnim strelom od daleč domačine v vodstvo popeljal Dino Hotić. Le nekaj minut pred koncem obračuna je razliko podvojil Gregor Bajde in postavil končni rezultat 4:2.

Naslednje srečanje Mariborčane čaka v sredo, ko se bodo udarili z madžarskim prvoligašem Haladasem.

Postava Maribora, prvi polčas: Obradović, Kramarič, Šuler, Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Hodžić, Koblar, Doumbia, Uskoković, Dervišević, Pihler, Ahmedi, Hotić, Bajde, Sunny Omoregie, Maher.

Članki iz rubrike