Dembele prvič poslal slovenski podmladek na kolena

Francoska nogometna reprezentanca do 21 let je bila s 3:1 boljša od slovenske, za katero je zadel Milan Tučić.

Objavljeno
13. november 2017 23.14
J. P.
J. P.

Domžale - Slovenski nogometni podmladek do 21 let je moral v dvoboju vodilnih zasedb skupine 9 kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2019 v Italiji prvič na kolena. V petem obračunu v Domžalah je premoč priznal Franciji, ki je bila boljša s 3:1 in se z zmago, do katere se je dokopala že v prvem polčasu, še učvrstila na čelu razpredelnice. Ima brezhiben izkupiček 15 točk, medtem ko mladi izbranci selektorja Primoža Glihe ostajajo drugi z desetimi točkami. Na prvenstvo se uvrstijo zmagovalci skupin, najboljše štiri drugouvrščene zasedbe pa bodo morale v dodatne kvalifikacije. Naslednji izziv čaka Slovence šele konec marca, ko bodo gostovali v Bolgariji.

Vse se je zgodilo že v prvem polčasu. Slovenci so nadaljevali niz doseganja zadetkov, vsaj po enega so zabili že v zadnjih šestih dvobojih, tokrat je za to že v 21. minuti poskrbel Milan Tučić, ki je bil najzaslužnejši za domače vodstvo. Žogo je v kazenski prostor poslal Erik Gliha, Martin Kramarič jo je podaljšal v sredino do 21-letnega Rudarjevega napadalca Tučića, ki je bil učinkovit. To je tekmece podžgalo, da so zadeli trikrat v razmaku enajstih minut. Najprej je Moussa Dembele ob Žanu Žužku izsilil najstrožjo kazen, ki jo je kar sam izkoristil.

Medvedjo uslugo soigralcem je v 37. minuti storil Gal Primc, ki je s hrbta zrušil nasprotnika in si z rdečim kartonom prislužil predčasno pot pod prho. To so mladi Francozi takoj izkoristili. V 41. minuti je (vnovič) Dembele ujel domače branilce nepripravljene, z neposredne bližine mu ni bilo težko zadeti, v prvi minuti sodnikovega dodatka v prvem polčasu pa je isti igralec, sicer učinkoviti napadalec škotskega Celtica (in pred tem Fulhama), vpisal trojček golov. V prejšnjih devetih dvobojih v tej reprezentančni selekciji je bil uspešen štirikrat, danes pa trikrat. 

SLOVENIJA : FRANCIJA 1:3 (1:3)

Športni park Domžale, gledalcev 1200, sodnik Guida (Italija).

Strelca: 1:0 - Tučić (21.), 1:1 - Dembele (34./11-m), 1:2 - Dembele (41.), 1:3 - Dembele (45.)

Slovenija: Sorčan, Pišek, Žužek, Kuhar (od 67. Šušnjara), Kramarič, Tučić (od 46. Vrbanec), Gliha, Arh Česen, Primc, Fatkić (od 46. Mlakar), Lipušček.

Francija: Bernardoni, Adou, Diallo, Diakhaby, Ndombele (od 65. Ntcham), Tousart, Dembele (od 74. Mousset), Lopez (od 80. Aouar), Bamba, Hernandez, Terrier.

Rumena kartona: Mlakar; Terrier.

Rdeč karton: Primc (37.)