Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
19.59

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Petrol Olimpija Krka liga ABA Mega Basket Partizan Beograd

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 19.59

1 leto

Liga ABA, 4. krog

Budućnost pometla z FMP, Pipanovi ostajajo brez zmage, zmaga Krke, poraz Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Krka Partizan | Košarkarji Krke so ugnali Partizan. | Foto ABA liga

Košarkarji Krke so ugnali Partizan.

Foto: ABA liga

Četrti krog lige ABA sta zaprla Budućnost Alena Omića in FMP, za katerega igra Matic Rebec. Mestni derbi med Cibono in Cedevito je z 78:75 pripadel prvi. Pipanov Zadar je na nedeljskem mornarskem obračunu s 83:93 priznal premoč Mornarju in izgubil še četrtič v sezoni. Krka je v soboto premagala Partizan, Olimpija je dan prej po podaljšku izgubila z Mego.

 

Košarkarji Krke so v soboto pred domačimi gledalci vknjižili drugo zmago sezone, zanjo pa so na kolena spravili lani peti Partizan. Novomeščani so se dobro upirali Beograjčanom, po prvi četrtini je bilo izenačeno (18:18), v drugem delu so vodili tudi za devet, na odmor pa so se odpravili s šestimi točkami prednosti (40:34).

Ta se je v tretji četrtini hitro stopila, gostje so povedli za štiri, pred zadnjimi desetimi minutami pa vodili za točko. A v začetku zadnjega dela so Novomeščani zaigrali odlično in povedli za osem, nato popustili in vodstvo prepustili Partizanu, a v napeti končnici bili uspešnejši in se razveselili druge zmage v tekmovanju.

Luka Lapornik je bil z 19 točkami najbolj razpoložen košarkar Krke. Dodal je še osem skokov in asistenco. | Foto: ABA liga Luka Lapornik je bil z 19 točkami najbolj razpoložen košarkar Krke. Dodal je še osem skokov in asistenco. Foto: ABA liga

Najbolj razpoložen član Krke je bil z 19 točkami Luka Lapornik, Dino Cinac jih je dodal 13, Žiga Fifolt pa 12. Pri gostih jih je največ dosegel Vanja Marinković, ustavil se je pri 22.

V Zagrebu se v nedeljo obeta mestni derbi med Cibono in Cedevito, Pipanov Zadar se bo v mornarskem obračunu pomeril z Mornarjem, krog pa bosta v ponedeljek sklenila Budućnost Alena Omića in FMP, za katerega igra Matic Rebec.

Vodilna Crvena zvezda je v soboto visoko, s 96:75 premagala Igokeo in ostala nepremagana. 

Olimpija po podaljšku in zapravljenem vodstvu drugič poražena

Četrti krog lige ABA sta v petek odprla Mega in Petrol Olimpija. Prva tudi po tekmi četrtega kroga ne pozna poraza, medtem ko so "zmaji" klonili drugič.Na tekmi v Sremski Mitrovici se je domači klub pred tekmo poklonil Aleksandru Laziću, ki je pred prihodom v Olimpijo igral za Mega Bemax.

Ljubljančani so si ob koncu prvega polčasa priigrali prednost devetih točk, ki je v tretji četrtini še narasla. Nato je sledil padec v igri, ki so ga domači košarkarji znali izkoristiti. Pri izenačenju na 74 točk so imeli košarkarji Mege na voljo še napad za zmago, a so ga zapravili. Podaljšek so bolje odprli gostje, sledil pa je ponoven padec, ki je odločil o zmagovalcu. Mega se je na koncu veselila zmage z 81:77.

Petrol Olimpija je pri Mega Bemax izgubila po podaljšku. | Foto: ABA liga Petrol Olimpija je pri Mega Bemax izgubila po podaljšku. Foto: ABA liga

Pri Olimpiji je bil strelsko najučinkovitejši Luka Lapornik  z 19 točkami, iz osmih poskusov je zadel pet metov za tri točke, Blaž Mesiček je tekmo končal pri 15 točkah, Issuf Sanon je prispeval točko manj. Pri domačih košarkarjih je bil s 17 točkami najučinkovitejši Nikola Mišković.

Alen Omić je k zmagi Budućnosti nad FMP-jem prispeval šest točk, dva skoka in asistenco, Matic Rebec pa je za poražence dosegel dve točki, pet skokov in asistenco.

Liga ABA, 4. krog

Lestvica

Ne spreglejte