Šport > Košarka
891 ogledov

Divac z milijoni v Kingse pripeljal Bjelico

Nemanja Bjelica Epa
Nemanja Bjelica bo poslej igral za Sacramento Kings..

Marsikdo je mislil, da se bo športni direktor Sacramento Kingsov legendarni Vlade Divac na naboru odločil za našega Luko Dončića. A se ni. Je pa zdaj v klub iz severne Kalifornije pripeljal svojega rojaka. To je 30-letni krilni košarkar Nemanja Bjelica. Nekdanji MVP evrolige je zadnje tri sezone igral za Minnesoto Timberwolves, kjer pa mu nove večletne pogodbe niso ponudili.

Saša in Luka Dončić Dončić Šport Saša Dončić sinu Luki: Nikoli nisem bil popoln oče

S Sacramentom se je dogovoril za triletno pogodbo, ki mu bo prinesla dobrih 17 milijonov evrov bruto (20,5 milijona dolarjev bruto). Tako bo postal soigralec reprezentančnega kolega, Bogdana Bogdanovića. Kingsi bo torej spet imeli srbski dvojec kot v času Divca in Predraga Stojakovića.

"Z Vladom sva se veliko pogovarjala. On je ikona v Srbiji in ve, kaj potrebno, da uspeš v NBA-ju, kako se tam dokažeš. Klub res verjame vame," je ob podpisu pogodbe povedal Bjelica, v preteklosti košarkar Baskonie, Crvene Zvezde in Fenerbahčeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.