Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
9.43

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Jan Muršak Frölunda slovenska hokejska reprezentanca liga SHL Nik Zupančič

Nedelja, 21. 1. 2018, 9.43

6 let, 2 meseca

Štajerec v podaljšku prinesel zmago Frölundi

Muršak je okrogli jubilej začinil z zmagovitim zadetkom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jan Muršak | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski napadalec Jan Muršak, ki se je v začetku januarja preselil na Švedsko k elitnoligašu Frölunda, je 30. rojstni dan v soboto proslavil tudi z zmagovitim zadetkom v podaljšku (3:2) nad nasprotnikom Luleǻ.

Če je bil začetek sezone za Jana Muršaka kot iz slabih sanj – med pripravami si je poškodoval roko, se nato tudi pod prisilo vrnil v tekmovalni ritem, a se pri Nižnem Novgorodu ni znašel, kot bi želel –, je nadaljevanje spodbudnejše. Štajercu slog igre v Skandinaviji očitno precej bolj ustreza, kot mu je v zadnjem času tisti v klubih lige KHL.

Pomemben član slovenske reprezentance je na sobotni tekmi prispeval levji delež k zmagi kolektiva Frölunda nad Luleǻ v elitni švedski ligi SHL. Muršak in druščina so se pred okoli 11 tisoč gledalci v svoji dvorani ob koncu uvodne tretjine znašli v zaostanku. V drugem delu je igralec obračuna Matt Donovan dvakrat zadel in jih popeljal v vodstvo, a jim tega ni uspelo zadržati do konca 60 minut. Gostje so štiri minute pred iztekom rednega dela izenačili in izsilili podaljšek.

V tem se je v igri tri na tri odlično znašel prav Slovenec, ki je v soboto praznoval 30. rojstni dan. Z natančnim strelom je premagal gostujočega vratarja, poskrbel, da so zmaga in dve točki ostali doma. Muršakovi sicer z igro nikakor niso bili zadovoljni, kar so po tekmi tudi priznali, jih pa lahko veseli dejstvo, da so po dveh porazih znova na zmagoviti poti.

Zmagoviti zadetek Jana Muršaka od 3:20:

Trije zadetki

Frölunda je ne četrtem mestu lige SHL, tri točke od drugega mesta, na prvem pa je z 20 točkami prednosti Växjö.

Muršak, ki je ob selitvi na Švedsko priznal, da roka ni, kot bi morala biti, je na štirih tekmah v ligi SHL prispeval tri zadetke. Pomočnik selektorja slovenske reprezentance Nik Zupančič je na petkovi predstavitvi slovenske olimpijske reprezentance dejal, da je redno v stiku s 30-letnikom in da "kar zadeva roko, ta ni takšna, kot bi morala biti, a je v zadovoljivem stanju, da lahko normalo deluje tako na treningih kot na tekmah. Kar zadeva tempo, je igral na zavidljivi ravni. Vesel sem, da je v tekmovalnem pogonu".

Ne spreglejte