Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
18. 3. 2018,
20.22

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

1

Natisni članek

Kevin Kampl Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek slovenski nogometaši na delu v tujini

Nedelja, 18. 3. 2018, 20.22

6 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Ne samo Iličiću, utrgalo se je tudi Kekovim #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

1

Tomaž Kavčič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski reprezentanti na delu v tujini igrajo še zadnjič pred ponedeljkovim zborom ob prvi reprezentančni akciji novega selektorja Tomaža Kavčiča. Josip Iličić se je v Italiji izkazal s prvim "hat-trickom". Na Hrvaškem je z Rijeko navdušil Matjaž Kek. Kevin Kampl je v Nemčiji z RB Leipzigom premagal Bayern München. 

Petarda Matjaža Keka

Matjaž Kek je zmagal četrtič v nizu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaž Kek je zmagal četrtič v nizu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Po tem, ko je v prejšnjem krogu v derbiju s 4:1 premagal zagrebški Dinamo, je nekdanji selektor Slovenije Matjaž Kek lahko zadovoljen tudi po nedeljski tekmi hrvaškega prvenstva.

Na Rujevici je namreč prišel do četrte zaporedne prvenstvene zmage in s 5:1 odpihnil Cibalio. Razpoložen je bil predvsem Brazilec Heber, ki je zabil tri gole. Občasni slovenski reprezentant Matic Črnic ni dobil priložnosti za igro, vso tekmo je presedel na klopi.

Rijeka za vodilnim Dinamom še vedno zaostaja za devet točk, saj so tokrat zmagali tudi Zagrebčani. So se pa Rečani približali Hajduku na drugem mestu. Zdaj za njim zaostajajo za točko. Splitčani so namreč tokrat le remizirali.
 

Jan Oblak je očitno okreval po poškodbi in je pripravljen za reprezentančne obveznosti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je očitno okreval po poškodbi in je pripravljen za reprezentančne obveznosti. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: potem ko med tednom zaradi težav s poškodbo ni igral v ligi Europa, se je v nedeljo vrnil med vratnici Atletica in z Madridčani v prvi španski ligi z Villarrealom v gosteh izgubil z 1:2. Še deset minut do konca tekme je Atletico vodil, potem pa prejel dva gola in ostal praznih rok. Drugi gol je Škofjeločan dobil v 91. minuti. 

Vid Belec: Sampdoria je v prvi italijanski ligi v nedeljo doživela hud poraz pred domačimi navijači. Z 0:5 je izgubila proti Interju. Slovenski vratar si je tekmo ogledal s klopi, tako da še naprej čaka na debi v vrstah novega delodajalca, h kateremu je prišel pozimi.

Jan Koprivec: Pafos je v prvi ciprski ligi v soboto z 0:3 izgubil v gosteh pri Alkiju Orokliniju. Primorski vratar je branil vso tekmo.

Bojan Jokić v Rusiji še naprej igra redno. | Foto: Getty Images Bojan Jokić v Rusiji še naprej igra redno. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: s tretjeuvrščenim Slovanom iz Bratislave, za katerega med tednom v pokalu ni igral, je debitant med reprezentanti v nedeljo pred domačimi navijači v prvi slovaški ligi z 2:0 premagal Stredo. Odigral je vseh 90 minut.

Jure Balkovec: bočni branilec, ki se je prvič znašel v članski reprezentanci in v Italijo prišel pozimi iz Domžal, dolgo časa ni dočakal priložnosti za igro, s klopi si je ogledal vseh sedem tekem, ki jih je Bari odigral v drugi italijanski ligi. Med tednom je debitiral in se takoj izkazal s podajo. Vseh 90 minut je bil na igrišču tudi v nedeljo, ko je Bari brez zadetkov remiziral pri Cittadelli.

Bojan Jokić: izkušeni slovenski bočni branilec, ki bo tudi pod vodstvom novega selektorja pomemben član reprezentance, je v prvi ruski ligi v soboto z Ufo z 1:0 zmagal v gosteh pri Krasnodarju. Igral je vso tekmo.

Luka Krajnc: s Frosinonejem, ki je na drugem mestu in se poteguje za preboj v prvo italijansko ligo, je v drugi ligi v soboto doma brez zadetkov remiziral proti Salernitani. Odigral je vso tekmo.

Miha Mevlja: potem ko je v četrtek odigral vso tekmo na povratni tekmi osmine finala lige Europa proti RB Leipzigu Kevina Kampla in s soigralci izpadel, ta konec tedna z Zenitom ne bo igral, tako da se bo lahko spočil in se pripravil na prvo reprezentančno akcijo pod vodstvom novega selektorja.

Nemanja Mitrović: potem ko je Jagiellonia v prvi poljski ligi na prvih petih tekmah v letošnjem letu petkrat zmagala, je v prejšnjem krogu v gosteh pri Lechu Poznanu doživela hud poraz. Klonila je z 1:5. V soboto je spet zmagala, in to na kakšen način! Proti Arki Gdynii je namreč še globoko v sodnikovem dodatku zaostajala z 1:2, a nato najprej v 94. in potem še v 95. minuti zadela in dosegla zmago s 3:2, po kateri je ohranila prvo mesto na lestvici. Slovenski branilec, ki je v prejšnjem krogu počival zaradi bolezni, je bil na igrišču od začetka do konca tekme.

Aljaž Struna: s Palermom je v drugi italijanski ligi v soboto z 2:2 remiziral v gosteh pri Novari. Igral je vso tekmo.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v nedeljo v prvi turški ligi doma z 2:0 premagal Kayserispor. Igral je vso tekmo.

Jasmin Kurtić je Spalu pomagal do pomembne in velike točke proti Juventusu. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić je Spalu pomagal do pomembne in velike točke proti Juventusu. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: s Chievom je v prvi italijanski ligi v nedeljo gostoval pri svojem nekdanjem klubu Milanu in izgubil z 2:3. Na igrišče je prišel v 76. minuti, ko je bil izid še 2:2.

Domen Črnigoj: z Luganom je debitant v reprezentanci v nedeljo v prvi švicarski ligi doma izgubil proti Luzernu z 1:2. Na igrišče je prišel v 79. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Josip Iličić: z Atalanto je v nedeljo v prvi italijanski ligi navdušil in s 5:0 zmagal v Veroni pri Hellasu. Junak dneva je bil prav slovenski reprezentant, ki je prvič na Apeninskem polotoku, na katerem igra od leta 2010, prišel do "hat-tricka". Najprej je globoko v sodnikovem dodatku prvega polčasa zadel za 2:0 z 11 metrov, v 48. minuti je zadel za 3:0, sijajno predstavo pa zaokrožil v 69. minuti, ko je zadel še tretjič. Z igrišča je ob aplavzu s tribun odšel v 89. minuti. Zdaj je že pri desetih prvenstvenih golih in sedmih podajah v tej sezoni.

Vsi Iličičevi zadetki:

Kevin Kampl: pri četrtkovem uspehu RB Leipziga na povratni tekmi osmine finala lige Europa v Rusiji proti Zenitu ni igral, saj je imel težave s poškodbe, a je očitno okreval. V nedeljo je namreč igral od prve do zadnje minute pri odmevni zmagi RB Leipziga nad Bayernom pred domačimi navijači z 2:1..

Rene Krhin: v zadnjem času spet redno igra za Nantes. Vseh 90 minut je odigral tudi pri nedeljskemu remiju v gosteh pri Metzu z 1:1.

Jasmin Kurtić: Spal, ki se bori za obstanek v prvi italijanski ligi, je v soboto zvečer na svojem štadionu ustavil pohod vodilnega Juventusa in z njim remiziral brez zadetkov. Do velike točke je Spalu pomagal tudi izkušeni slovenski vezist, ki je igral od začetka do konca in prejel rumeni karton.

Rajko Rotman: z Götzepejem je v nedeljo v prvi turški ligi z 1:1 remiziral v gosteh pri Alanyasporu. Igral je do 81. minute. Le minuto po njegovem odhodu z igrišča je njegov klub prišel do izenačenja in postavil končni izid.

Leo Štulac: še en debitant v reprezentanci je zadnjič, preden se je podal na ponedeljkov zbor izbrane vrste na Brdu pri Kranju, v drugi italijanski ligi nastopil v soboto in z Venezio v gosteh z 2:3 izgubil proti Empoliju Mihe Zajca. Odigral je vso tekmo.

Benjamin Verbič: s kijevskim Dinamom je v prvi ukrajinski ligi doma nadigrali Vorsklo s 4:0. Na igrišču je prebil vseh 90 minut.

Miha Zajc: povratnik v slovensko reprezentanco je bil na tekmi med vodilnim Empolijem in Venezio Lea Štulca na zmagoviti strani. Empoliju je do treh točk pomagal do 81. minute, ko je odšel na klop. Ko je odšel z igrišča, je bil na semaforju že končni izid.

Povratnik v reprezentanco Robert Berić se je tokrat izkazal s podajo. | Foto: Reuters Povratnik v reprezentanco Robert Berić se je tokrat izkazal s podajo. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: povratnik v reprezentanco, ki navdušuje, odkar se je vrnil v Francijo, je zadnjo tekmo Saint Etienna zaradi bolezni izpustil, v nedeljo pa spet zaigral in soigralcem pomagal do zmage z 2:0 nad Guingampom v prvi francoski ligi. Izkazal se je s podajo za prvi gol Saint Etienna. Igral je do 71. minute.

Roman Bezjak: Jagiellonii je v prvi poljski ligi pomagal do neverjetne zmage nad Arko Gydnio s 3:2, ki jo je s soigralci dosegel z zadetkoma v 94. in 95. minuti. V 40. minuti je s svojim drugim prvenstvenim golom, odkar je pozimi prišel na Poljsko, za izenačenje na 1:1 poskrbel prav on. Ko je Jagiellonii uspel nor preobrat, ga ni bilo več na igrišču. Na klop se je usedel v 86. minuti.

Zadetek Bezjaka pri 1:26, izjemen strel s škarjicami pri 1:14:

Tim Matavž: odigral je vseh 90 minut na sobotni tekmi Vitesseja in Heraclesa v Arnhemu, a se mu ni uspelo vpisati med strelce. Tekma se je namreč končala z remijem brez zadetkov. Primorec zdaj na nov gol čaka že skoraj tri mesece.

Andraž Šporar: s Slovanom iz Bratislave je v nedeljo v prvi slovaški ligi z 2:0 premagal Dunajsko Stredo. Igral je 89 minut.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljsko tekmo proti Avstriji v Celovcu 23. marca in Belorusijo v Ljubljani 27. marca.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Crystal Palace 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Cambridge United : Swindon Town 1:3

Igral je celo tekmo.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Adelaide United : Melbourne City 1:1

Odigral je 81 minut in prejel rumeni karton.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

LASK : Mattersburg 3:1

Igral je od 82. minute.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Ried : Wacker Innsbruck 1:3

Igral je do 90. minute in v 60. minuti zadel za 1:2. Prejel je tudi rumen karton.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Blue-Weiss Linz : Hartberg 1:3

Ni igral, sedel je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Ta konec tedna nima tekme.

 

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, pokal

Slustk : Dinamo Brest 2:0

Igral je v prvem polčasu.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Černomorec : Lokomotiv Plovdiv 0:1

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj : Borac Banja Luka 2:0

Ni branil.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga

Radnik Bijeljina : Sarajevo 1:0

Ni igral.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga

Alki Oroklini : Pafos 3:0

Igral je celo tekmo.

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga

Olympiakos : Nea Salamis 0:2

Igral je do 90. minute.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga

AEL : Anorthosis 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Bohemians : Teplice 2:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Bohemians : Teplice 2:0

Igral je vso tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Zbrojovka Brno 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga

Silkeborg : Köbenhavn 1:3

 

Igral je od 89. minute.

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, pokal

HJK : VPS 4:1

Sedel je na klopi.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Saint Etienne : Guingamp 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Jan Repas (Caen) Francija, 1. liga Angers : Caen 3:0 Igral je 60 minut.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Cleremont : Nancy 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Quevilly Rouen : Auxerre 4:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Grško prvenstvo je prekinjeno zaradi incidentov v prejšnjem krogu.

 

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Rijeka : Cibalia 5:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Dinamo Zagreb : Rudeš 2:0

Odigral je vso tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo) Italija, 1. liga Milan : Chievo 3:2 Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Sampdoria : Inter 0:5

Igral je vso tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Empoli : Venezia 3:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi - Pro Vercelli, ponedeljek 20.30

 

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Fano : Sambenedettese 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Catania : Reggina 2:1

Igral je od 67. minute.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Yokohama Marinos 0:1

V igro je vstopil v 79. minuti.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Tochigi : Kamatamare Sanuki 1:0

Igral je 71 minut.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Akademija Puškaš 3:0

Odigral je vso tekmo in v 90. minuti zadel za 2:0.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Akademija Puškaš 3:0

Odigral je vso tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Akademija Puškaš 3:0

Odigral je vso tekmo.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Köln : Bayer Leverkusen 2:0

Igral je vso tekmo.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Nürnberg : Darmstadt 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Erzgebirge Aue - Greuther Fürth, ponedeljek 20.30

 

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Karlsruher : Meppen 2:0

Odigral je vso tekmo.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Twente : Willem II 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Twente : Willem II 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

RKC Waalwijk : MVV 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Tromsö - Stromsgodset, nedelja 18.00

Tekma je odpadla.

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Gornik Zabrze 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Gornik Zabrze 2:2

Igral je v prvem polčasu in v drugi minuti z enajstih metrov zadel za 1:0. To je bil že njegov sedmi gol v tej sezoni. V poljskem prvenstvu je 11. najboljši strelec.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga

Cracovia Krakov : Sandecja Nowy Sacz 2:1

Igral je celo tekmo.

Boban Jović (Slask Vroclav)

Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Wisla Plock 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 0:0

Igral je vso tekmo.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia : Arka Gdynia 3:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Legia Varšava : Wisla Kranov 0:2

Igral je vso tekmo.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 0:0

Igral je 81 minut.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Pogon Siedlce : Stal Mielec 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Pogon Siedlce : Stal Mielec 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Bytovia Bytow 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Bytovia Bytow 2:1

Igral je od 80. minute.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Ta konec tedna nima tekme.

 

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Bytovia Bytow 2:1

Igral je vso tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

SKA Kabarovsk : Ural 0:3

Ni igral, sedel je na klopi.

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Arsenal Tula : Rostov 2:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Arsenal Tula : Rostov 2:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala) Rusija, 1. liga Anži Mahačkala : Tosno 2:1 Igral je vso tekmo.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Orenburg : Olimpiyets 3:0

Igral je 81 minut in v 11. minuti zadel za 1:0. Prejel je tudi rumen karton.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Oviedo : Granada 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Mallorca : Formentera 1:1

 

Elvis Bratanović (Xamax)

Švica, 2. liga

Wohlen : Xamax 0:3

Igral je od 92. minute.

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Rapperswil Jona : Chiasso 3:1

Igral je vso tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Vaduz : Schaffhausen 2:0

Igral je vso tekmo.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Winterthur - Servette, ponedeljek 20.00

 

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Kasimpasa : Antalyaspor 2:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Ta konec tedna nima tekme.  
Ne spreglejte