Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 7. 2017,
17.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Marija Šarapova

Četrtek, 27. 7. 2017, 17.03

6 let, 6 mesecev

Šarapova se je odzvala na kritike: Bila sem precej na tleh

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjih mesecih je bilo o Mariji Šarapovi, vrhunski teniški igralki, veliko napisanega. Rusinja je bila zaradi dopinške afere na udaru kritik. Po dolgem času se je na vse skupaj odzvala tudi sama. Dejstvo je, da ji ni vseeno, kaj si mislijo o njej.

Danes 30-letna Marija Šarapova je bila lani zaradi jemanja nedovoljenih poživil (meldonium) suspendirana za 15 mesecev. "Če imaš rad tenis, potem te bo imel nekega dne tudi tenis rad," je zapisala sibirska tigrica. Ta je priznala, da je med prepovedjo igranja preživela posebno obdobje, potem ko so jo vsi obsojali in obtoževali.

Tudi ona ni ostala imuna proti vsem kritikam. | Foto: Reuters Tudi ona ni ostala imuna proti vsem kritikam. Foto: Reuters Vsega ni mogla ignorirati

"Nisem zamerljiva. Zavedam se, kaj so igralci govorili o meni in kako so bili nekateri teniški poznavalci v medijih kritični do mene. Če si človeško bitje in imaš srce … Mislim, da takšnih stvari ne moreš povsem ignorirati. Po drugi strani poskušam z njimi ostati v dobrih odnosih. Nikoli nisem odgovarjala z nizkimi udarci oziroma na isti način. To je bilo zame vedno pomembno. Zmeraj sem si želela z njimi soočiti na višji ravni. Vedno sem želela pokazati, da je to pravi način," je povedala petkratna zmagovalka turnirja za grand slam.

Šarapova je letos odigrala že nekaj turnirjev, ko je dobila posebno povabilo organizatorjev. Na OP Francije se niso odločili za to potezo, saj so menili, da igralci, ki se vračajo po kazni, ne zaslužijo takšnega povabila. Kmalu za tem je Šarapova doživela nov udarec, ko se je soočila z novo poškodbo in se je morala znova umakniti s teniških igrišč. Ni ji bilo lahko.

Ne bo se predala. | Foto: Reuters Ne bo se predala. Foto: Reuters

Danes je še močnejša

"Bila sem precej na tleh. Po dolgih 15 mesecih, ko sem začutila, da sem naredila korak naprej, sem bila prisiljena, da stopim dva koraka nazaj ..."

Na koncu je še zapisala, da je v vseh teh letih zrasla v igralko in predvsem v osebo. "Zadnji dve leti sta težki. Tako težki, da si tega nisem mogla nikoli predstavljati. Moja strast do igre se ni nikoli zmanjšala. Sem le še močnejša," je med drugim razkrila ena od najbolj prepoznavnih športnic na svetu.

Ne spreglejte