Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 18.06.2018 17:20:30

KZS obudila B-reprezentanco

Košarkarska zveza Slovenije se je odločila, da vnovič obudi projekt B-reprezentance. Selektor Aleksander Sekulić jo bo julija popeljal na tri tekme na Kitajsko, so danes sporočili s KZS.

"Za obuditev članske B-reprezentance smo se odločili, ker želimo preizkusiti dodatno število igralcev, ki bi nam lahko pomagali v prihajajočih kvalifikacijskih tekmah, ko ne moremo računati na košarkarje, ki nastopajo v najmočnejših ligah. Turnir na Kitajskem nam bo dal bolj realno sliko kakovosti igralcev, ki so na robu članske reprezentance. Štab reprezentance in način igre bosta prilagojena članski izbrani vrsti. Na Kitajskem nas čakajo tri močne tekme, ki bodo pravi test za te fante," je o namenu projekta povedal Sekulić, sicer tudi pomočnik selektorja Rada Trifunovića.

Deset košarkarjev s seznama selektorja Sekulića je v pretekli sezoni igralo v ligi Nova KBM, izkušeni Jan Močnik je igral na Češkem, Miha Vašl pa je z Levicami postal državni prvak Slovaške. Za B-reprezentanco bodo zaigrali: Nejc Barić, Urban Durnik, Tadej Ferme, Alen Hodžić, Jan Kosi, Blaž Mahkovic, Nejc Martinčič, Jan Močnik, Bojan Radulović, Leon Šantelj, Miha Vaš in Luka Vončina. Mahkovic in Vončina sta na februarskih kvalifikacijah že nastopila tudi za prvo ekipo Slovenije.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike