Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2018,
11.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

FIFA Gianni Infantino FIFA SP 2018 Peru Paolo Guerrero

Torek, 22. 5. 2018, 11.05

5 let, 10 mesecev

Paolo Geueero

Lahko predsednik Fife pomaga kaznovanemu kapetanu Peruja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Paolo Guerrero | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kapetan perujske nogometne reprezentance Paolo Guerrero se bo sestal s predsednikom Mednarodne nogometne zveze Fife Giannijem Infantinom glede dopinške kazni, ki mu preprečuje nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Mednarodno razsodišče za šport (Cas) je minuli ponedeljek Guerreru podaljšalo suspenz na 14 mesecev.

Kapetana Paola Guerrera bo na sestanku pri Gianniju Infantinu spremljal tudi predsednik perujske nogometne zveze Edwin Oviedo, nogometaš pa ima tudi podporo Mednarodnega sindikata nogometašev FIFProja. Iz FIFProja so sporočili, da je 14-mesečna kazen za Guerrera "nepoštena in nesorazmerna s prekrškom", zato so tudi predstavniki mednarodnega sindikata že zaprosili za sestanek s Fifo, kjer bodo podprli Guerrera v zadnjem boju za nastop na mundialu.

Paolo Guerrero
Sportal Peru je po odločitvi sodišča v Švici v šoku

Guerrero je padel na dopinškem testu 5. oktobra lani po kvalifikacijski tekmi z Argentino (0:0), kjer so v njegovem vzorcu odkrili vsebnost kokaina. Tega je zaužil nevede s pitjem čaja, ki je vseboval tudi liste koke. Najprej je Fifa napadalcu prepovedala nastopanje za 30 dni, potem za eno leto, a je prizivna komisija Fife kazen kmalu zatem prepolovila. Gurrero je nato Cas zaprosil za odpravo kazni, Svetovna protidopinška agencija (Wada) pa je zahtevala daljšo kazen.

Joachim Löw Nemčija
Sportal Kdo bo nastopil na SP 2018?

Cas je na zaslišanju 3. maja sicer ugotovil, da nogometaš z zaužitjem čaja ni želel povečati svojih sposobnosti na igrišču in skušal priti do konkurenčne prednosti, a da je bil malomaren. Za malomarnost je 34-letnemu nogometašu nato izrekel 14-mesečni suspenz.

Kapetan Guerrero je zelo priljubljen pri navijačih. | Foto: Reuters Kapetan Guerrero je zelo priljubljen pri navijačih. Foto: Reuters

Pri FIFProju so še sporočili, da gre za očiten primer, kako "protidopinški kodeks Wade lahko vodi do neprimernih kazni, še posebej, ker je tudi Cas ugotovil, da nogometaš ni želel goljufati".

SP 1954 Švica
Sportal SP 1954: Mit o čudežu, ki je povojno Nemčijo dvignil na noge

Peru se je prvič po 36 letih uvrstil na svetovno prvenstvo, v Rusiji bo nastopal v skupini s Francijo, Dansko in Avstralijo.

Ne spreglejte