Nassar priznal spolno nadlegovanje 

V nekdanjega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance je prst uperilo že več kot 130 deklet.

Objavljeno
22. november 2017 13.30
Posodobljeno
22. november 2017 13.30
Doctor-Sexual Assault
J. P.
J. P.

New York - Obtožbe spolnih zlorab športnic zoper trenerje in funkcionarje se v zadnjem obdobju kar kopičijo. Potem ko je pred dnevi v oddaji 60 Minutes trikratna olimpijska zmagovalka in reprezentančna kapetanka, ameriška telovadka Aly Raisman, prst uperila v zdravnika izbrane vrste Larryja Nassarja, je šla danes na družbenem omrežju po njenih stopinjah še ena uspešna predstavnica ameriške gimnastike, 21-letna Gabby Douglas, z ekipo ZDA olimpijska zmagovalka v Londonu 2012 in Riu 2016.

Nassar je na današnjem sojenju v Michiganu krivdo priznal. Nassar je na sodišču dejal, da je molil za žrtve in da mu je strašno žal za svoja dejanja med letoma 1998 in 2015, grozi pa mu najmanj 25 let zaporne kazni. 

Dvakratna svetovna prvakinja Douglasova je, kot poroča STA, sporočila, da so jo dolga leta »dresirali«, da mora biti tiho, zato je doslej molčala: »Obenem pa je bilo tudi preveč boleče.« Douglasova je tako še ena v vrsti športnic, ki kopičijo obtožbe zoper Nassarja. V knjigi Neustrašna, ki bo kmalu našla pot na police, se je o tem razpisala Raismanova, že oktobra je spregovorila tudi McKayla Maroney, ki naj bi jo reprezentančni zdravnik zlorabljal od njenega trinajstega leta starosti.

Skupno je spolne zlorabe Nassarja, ki je bil na položaju med letoma 1996 in 2015, obtožilo več kot 130 telovadk, med katerimi naj bi imela ena komaj enajst let. Trenutno je obtoženi za zapahi v Michiganu, kjer proti njemu poteka sojenje.