Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.09.2018 20:25:22

Sašo Bertoncelj na konju gladko v finale

Grega Wernig
Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je uspešno opravil današnje kvalifikacije svetovnega pokala v madžarskem Sombotelu. Na konju z ročaji je po svojim besedah prikazal korektno sestavo in se z drugo oceno (14,600) uvrstil v sobotni finale. Blizu finala na konju je bil tudi Jure Pavlica, ki je z oceno 13,250 zasedel enajsto mesto.

"Vaja mi je šla solidno od rok, ne 'perfektno', ampak dovolj dobro, bila je dinamična, zelo korektna," je iz Madžarske za STA sporočil izkušeni telovadec, ki je v kvalifikacijah izpustil rusa za 360 stopinj na enem ročaju in nastopil z izhodiščno oceno 15,700 točke.

"Bilo je sicer nekaj drobnih napak, pri strigih, vretenu, morda še najbolj vidna napaka je bila že na začetku sestave, ko sem prijel za 'šponarice'. Po mojem sem prejel kar malo previsoko oceno, a so sodniki ubrali takšen kriterij, da smo vsi prejeli malo višje ocene," je še dejal Bertoncelj, ki ga je v kvalifikacijah premagal le Ukrajinec Oleg Vernjajev (14,750).

Škofjeločan je pred sobotnim finalom smelo napovedal: "Za finale seveda napovedujem boj za zmago. Vernjajev je imel danes šest desetink točke težjo sestavo, pa je dobil le desetinko in pol več od mene. Moja izvedba je v vsakem primeru lepša, le vajo bom moral izpeljati brez napak. Zadovoljen sem s svojim današnjim nastopom, saj sem imel po osvojenem srebru na evropskem prvenstvu nekaj premora. Načrt za finale je, da dvignem izhodiščno vrednost sestave na 16,100."



V kvalifikacijah na parterju sta kljub odsotnosti Roka Klavore, ki bo poleg Sombotela izpustil tudi svetovni pokal v Parizu in svetovno prvenstvo v Katarju, nastopila dva Slovenca. Jure Weingerl je naredil vajo po najboljših močeh in prikazal svoj maksimum, za kar je prejel 12,900 točke, Luka Terbovšek pa je slabo prikazal sestavo, sicer brez padca, in prejel 12,650. Oceni sta zadostovali za 17. oziroma 18. dosežek.

Med slovenskimi telovadci po odpovedi Alena Dimica kvalifikacijski nastop čaka le še Andraža Lamuta na bradlji.

Sombotel je predzadnja večja tekma pred vrhuncem gimnastične sezone - oktobrskim svetovnim prvenstvom v Dohi. Svetovnemu pokalu na Madžarskem bo prihodnji teden sledil še Pariz.

Članki iz rubrike