EURO 2016

Griezmann z dvema goloma zrežiral preobrat Francije

Objavljeno 26. junij 2016 19.18 | Posodobljeno 26. junij 2016 19.18 | Piše: STA, S. U.

Gostiteljica Francija je v četrti tekmi osmine finala nogometnega evropskega prvenstva v Lyonu premagala Irsko.

LYON – Gostiteljica Francija je v četrti tekmi osmine finala nogometnega evropskega prvenstva v Lyonu premagala Irsko in se bo v četrtfinalu pomerila z zmagovalcem ponedeljkovega večernega obračuna med Anglijo in Islandijo. Za Irsko je zadel Robbie Brady v tretji minuti iz enajstmetrovke, za Francijo pa je bil uspešen Antoine Griezmann (58. in 61.).

Stadion Lyon, gledalcev 56.279, sodniki Rizzoli, Di Liberatore, Tonolini (vsi Ita)

Strelci: 0 : 1 Brady (2., 11-m) 1 : 1 Greizmann (58.), 2 : 1 Greizmann (61.)

Francija: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Pogba, Kante (od 26. Coman, od 93. Sissoko), Matuidi, Griezmann, Giroud (od 73. Gignac), Payet

Irska: Randolph, Coleman, Keogh, Duffy, Ward, Brady, McCarthy (od 72. Hoolahan), Hendrick, McClean (od 68. O'Shea), Long, Murphy (od 65. Walters)

Rumeni kartoni: Rami, Kante; Coleman, Hendrick, Long

Rdeči karton: Duffy (66.)

Na zadnji medsebojni tekmi teh dveh reprezentanc v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010, ki je bila novembra 2009, je Thierry Henry po podaji z roko poskrbel, da je Francija s skupnim izidom 2 : 1 na poti v Republiko Južno Afriko izločila Irce.

Ti so imeli tako še dodatni izziv in so tekmo začeli izvrstno ter že po dveh minutah prišli v vodstvo. Francija v Lyonu več kot pol stoletja ni izgubila mednarodne tekme in tudi tokrat je ostalo tako. Najprej je v razmiku treh minut drugega polčasa prek Griezmanna prišla do preobrata, zagospodarila na igrišču in zadnjih 25 minut po izključitvi Shanea Duffyja igrala še z igralcem več ter prednost brez težav obdržala.

 

Deli s prijatelji