Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 28.07.2017 19:35:15

Bohar s presenetljivim razkritjem: Sam pri sebi sem razčistil nekatere stvari, zato ...

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani med obema preizkušnjama z islandskimi prvaki v boj z Velenjčani.

Hafnarfjördur je vsaj za nekaj časa potisnjen v ozadje, vijoličaste v sobotnem večeru čaka naslednji prvenstveni izziv. V sobotnem večeru bo v Ljudskem vrtu gostoval Rudar z Marijanom Pušnikom na klopi. Koroški strokovnjak se torej spet vrača pod Kalvarijo.

"Jasno, da pričakujemo zanimiv spopad. Mi pa smo kljub fizično in čustveno težkim vmesnim tekmam zdaj pripravljeni na zahtevnega nasprotnika in naslednjo prvenstveno preizkušnjo," zagotavlja Darko Milanič. "Nekaj igralcev je iz Rudarja odšlo, prišli so novi, mladi. Gre za napadalno usmerjeno ekipo, ki je odigrala dve dobri tekmi. Rudar je bil zmeraj moštvo s sposobnimi igralci," je nadaljeval primorski strokovnjak, a namen prvakov je kakopak jasen: "Zadeve je treba vzeti v svoje roke in tekmo pripeljati tja, kamor hočemo. Imamo dovolj znanja, ne bomo razmišljali o gostovanju na Islandiji. Tekmo želimo zmagati, v prvenstvu je treba nabirati točke."

V začetni enajsterici se obetajo spremembe. Kako številne? "Dogovorili se bomo, kdo bo tokrat počival. Tisti, ki igrajo vse tekme, bodo zagotovo dobili premor. Ne bo pa razplet odvisen od tega, kdo bo igral. Najpomembnejša je miselnost fantov, v tekmo z Rudarjem moramo iti osredotočeni," pravi trener Maribora.

V tekmovalni ritem se vrača Damjan Bohar, ki je bil eden od režiserjev kranjskega preobrata, tudi na sredini preizkušnji Hafnarfjördurju. "Ko pridem na igrišče, uživam v nogometu. Prav vedno. Zadnje čase sem tudi vedno bolj sproščen, pri sebi sem razčistil nekatere stvari," razkriva prekmurski blisk in pred dvobojem s knapi dodaja: "Vemo, da so bile točke z Velenjčani vedno težko priborjene. Tudi tokrat nas zanima le zmaga, a se bo treba potruditi. Tako kot mi imajo tudi oni šest točk. Trener bo pripravil strategijo, mi pa se bomo držali njegovih navodil in krenili po ves izkupiček."

Damjan Bohar bi bil lahko v nadaljevanju sezone pomemben adut, konkurenca za mesto v ekipi ga še dodatno motivira. "Konkurence v ekipi Maribora ne bo nikoli zmanjkalo, trenerju se je treba dokazati, da te uvrsti med prvih enajst. Pri meni utrujenosti ni, trener pa bo poskrbel za svežino v ekipi." In na kateri strani zvezne vrste se znajde bolje? "Niti na levi niti na desni ni zadržkov. Na desni lažje podam, na levi bi moral zalomiti kot Viler, kar je težko, saj ima ta 'hakeljc' samo on," se je nasmejal 25-letni Prekmurec.

Članki iz rubrike