požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 22.10.2016 13:00:09

Urnaut s Trentinom v polfinalu klubskega SP

Tine Urnaut se je v svojim klubom uvrstil v polfinale klubskega svetovnega prvenstva v odbojki.

Odbojkarji Trentina Volleyja so v tretjem krogu skupine B klubskega svetovnega prvenstva premagali argentinsko ekipo UPSN s 3:0 (24, 19, 23). Z desetimi točkami je bil Tine Urnaut ob Janu Štokru najbolj učinkovit igralec svoje ekipe, ki bo v polfinalu igrala proti evropskemu prvaku Zenitu iz Kazana.

Trentino Volley je slavil še na svoji tretji tekmi skupine B in brez izgubljene točke osvojil prvo mesto. Iz te skupine se je v polfinale uvrstila tudi argentinska ekipa Bolivar, ki je v odločilni tekmi za drugo mesto ugnala brazilski Bolivar s 3:1 (-18, 19, 22). Trentino Volley je v prvem delu tekmovanja osvojil vse devet točk, drugi je bil Bolivar s šestimi, tretji UPCN s tremi, brez točk pa je ostal brazilski Bolivar.



V skupini A so si prvo mesto priigrali odbojkarji brazilskega Sada Cruzeira, ki tudi branijo lanski naslov, drugi pa je bil Zenit Kazan, ki je bil s 3:0 (22, 16, 17) boljši od ekipe Taichung Bank iz Tajvana. Brazilska ekipa je osvojila vseh devet točk, Zenit je bil s šestimi drugi, Taichung Bank tretji s tremi točkami, brez točk pa je tekmovanje končal afriški prvak Tala'ea El-Geish iz Egipta.

Danes ponoči se bosta v prvem polfinalu pomerila Trentino Volley in Zenit Kazan, ki sta se letos že srečala v finalu lige prvakov, slavili so ruski odbojkarji, v drugem pa Sada Cruzeiro in Bolivar.

Značke: tine-urnaut, odbojka

Članki iz rubrike