Maribor stopničko nižje uspešnejši kot Olimpija

Vijolični so tudi v povratnem dvoboju prvega kola kvalifikacij za evropsko ligo odpravili albanski Partizani (2:0).
Fotografija: Amir Dervišević je načel albansko mrežo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Amir Dervišević je načel albansko mrežo. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor – Slovenski nogometni podprvak je bil uspešnejši od prvaka. Potem ko se je Olimpija včeraj poslovila od evropske elite v ligi prvakov, že uvodoma jo je izločil azerbajdžanski Qarabag, je Maribor prvo kvalifikacijsko oviro na poti v evropsko ligo že preskočil. Potem ko je že na gostovanju odpravil albansko zasedbo Partizani (1:0), je opravljeno še potrdil v Ljudskem vrtu s še eno zmago z 2:0. 


Mlakar in Hotić


V primerjavi s prvim obračunom je trener Darko Milanič na klopi pustil kapetana Marcosa Tavaresa in Gregorja Bajdeta, namesto njiju pa že od prve minute v ogenj poslal Jana Mlakarja in Dina Hotića. Prvi so resda pred 7000 vijoličnimi navijači zobe pokazali gostje, a so v 17. minuti po udarcu s kota zatresli le prečko. Kazen je prišla po pol ure igre. Po podaji Hotića se je Amir Dervišević odločil za strel z roba kazenskega prostora, ki pa je bil tako močan in natančen, da je bil prehud zalogaj tudi za vratarja Albana Hoxho.


Prihodnji izziv: Chikhura


V drugem polčasa se je majala tudi prečka Partizanija, za kar je v 58. minuti po predložku Derviševića poskrbel Blaž Vrhovec. Enako se je v 71. minuti zgodilo na drugi strani, nesrečnik je bil rezervist Beshart Abdurahimi. V sodnikovem dodatku, v tretji minuti, pa je Maribor zadel še drugič. Zmago je potrdil adut s klopi Tavares, ki se je po podaji Vrhovca hladnokrvno otresel svojega čuvaja in rutinsko zadel. Zdaj Milaničevo četo v drugem kvalifikacijskem dvoboju čaka gruzijska Chikhura, ki je bila boljša od Beitarja Jeruzalema.
 

Komentarji: