Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2018,
10.05

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Natisni članek

teniški globus WTA Naomi Osaka Serena Williams

Četrtek, 22. 3. 2018, 10.05

6 let, 1 mesec

Williamsova ignorirala novinarje, bo zato kaznovana?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Serena Williams | Foto Twitter

Foto: Twitter

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki se vrača na sceno po rojstvu hčerke, je na turnirju WTA v Miamiju izpadla že v prvem krogu, potem ko jo je gladko s 6:3 in 6:2 premagala Japonka Naomi Osaka. Dvajsetletnica, ki je minuli teden v Indian Wellsu osvojila svoj prvi večji turnir, je proti svoji vzornici slavila že po uri in 17 minutah.

Za 36-letno Williamsovo je bil po Indian Wellsu to drugi turnirski nastop po 13-mesečni odsotnosti zaradi materinstva, a za zdaj ji ne gre vse po željah. Tokratni poraz, prvi po 21 letih že v prvem krogu, je osemkratno zmagovalko turnirja v Miamiju tako spravil iz tira, da po dvoboju ni želela dajati izjav za medije. Zdaj se bodo v združenju WTA skupaj z organizatorji turnirja odločili, ali ji bodo naložili 1000 dolarjev kazni za takšno vedenje.

Vsak turnir nova priložnost

Williamsova je več kot 90 minut po koncu dvoboja z Osako sicer objavila izjavo za javnost, v kateri je na kratko zapisala, da je vsak nadaljnji turnir zanjo nova priložnost, da bolje spozna svoje šibke točke in ugotovi, na čem mora najbolj delati. "Naomi je odigrala dobro tekmo, sama pa se veselim novih izzivov. Hvaležna sem navijačem, ki me podpirajo na vsakem koraku tega neverjetnega potovanja," je zapisala nekdanja številka 1.

"Ona je glavni razlog, da sem sploh začela igrati tenis. Tolikokrat sem jo spremljala prek televizijskih ekranov, zdaj pa so se mi uresničile sanje," je dejala Osaka. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Ona je glavni razlog, da sem sploh začela igrati tenis. Tolikokrat sem jo spremljala prek televizijskih ekranov, zdaj pa so se mi uresničile sanje," je dejala Osaka. Foto: Guliverimage/Getty Images

Potrebovala je tri igre, da se je malce umirila

Osaka, ki je priznala, da je bila pred dvobojem zelo živčna, saj je Serena Williams njena velika vzornica, je bila po zmagi navdušena. "Ko sem se malce umirila, ko se je tekma zares začela, sem se osredotočila le na svojo igro. A potrebovala sem tri igre, da sem 'pozabila', da na drugi strani mreže stoji Serena. Ona je glavni razlog, da sem sploh začela igrati tenis. Tolikokrat sem jo spremljala prek televizijskih ekranov, zdaj pa so se mi uresničile sanje," je dejala Osaka, ki jo v naslednjem krogu čaka dvoboj s četrto nosilko Ukrajinko Jelino Svitolino.

Ne spreglejte