Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
12 17.08.2018 16:45:19

Legendarni Ivo Milovanovič OSTRO udaril po RTV-ju, svojih sodelavcih in svojih kritikih! Egoistično ...

Facebook dr. Miro Cerar
Od komentiranja se je poslovila komentatorska legenda Ivo Milovanović.

Lahko ga marate, lahko vam ni všeč, toda treba je priznati, da je Ivo Milovanovič eden najbolj legendarnih slovenskih komentatorjev. Po 46 letih komentiranja in 2286 prenosih se je Milovanovič poslovil od mikrofona in ob slovesu dal velik intervju za Delo

V njem je Milovanovič dodobra pokritiziral RTV, svoje sodelavce in tudi anonimne kritike, ki so v zadnjih letih natrosili kar nekaj kritik na račun njegovega dela. "Če bi govoril samo o zadnjem projektu, torej minulem prvenstvu v nogometu, bi bil priokus grenek. Na televiziji sem bil 46 let in soditi moje delo po enem projektu bi bilo krivično. Odhajam zadovoljen, mislim, da sem svoje opravil pošteno, ne nazadnje sem se na sceni obdržal vsa ta leta. Vem, da imam pripadnike, in tudi tiste, ki v sodobnem času spletnih komentarjev pišejo vse mogoče neumnosti. A zadnje dejanje nekaterih ljudi ni bilo profesionalno," je dejal Milovanović. 



In nato vse skupaj pojasnil: "Kolega Andrej Stare je predlagal, da bi finale svetovnega prvenstva komentirala midva, in v tem dejanju bi bila tudi simbolika slovesa. To je urednik Miha Žibrat odklonil. Ko sem ga na to opozoril, je dal ves program delati Urbanu Laurenčiču, ta pa ga je naredil egoistično, sebi je podelil najboljše in le večerne tekme ter seveda finale. Tudi njemu sem predlagal, da bi finale simbolično naredil jaz, vendar je to odklonil, kar je bilo po moji oceni nešportno. Modri trenerji dajo svojim varovancem vedno možnost aplavza v zadnji minuti – zato jih takrat zamenjajo. Ne ker igralec ne bi zdržal celotne tekme, ampak zato, da lahko pozdravi navijače. Mislim, da sva si z Andrejem zaslužila tako slovo, ampak na žalost so prevladali egoistični pogledi."

Celoten intervju z Milovanovičem si lahko preberete tukaj.

Značke: ivo-milovanović, rtv

Članki iz rubrike