KOŠARKA

Milić skrbi za smeh in sodnike

Slovenski košarkarji nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Na gostovanjih v Črni gori in Belorusiji si želijo popolnega izkupička.
Fotografija: Reprezentant Žiga Dimec je v torek praznoval 25. rojstni dan. FOTO: BLAŽ SAMEC
Odpri galerijo
Reprezentant Žiga Dimec je v torek praznoval 25. rojstni dan. FOTO: BLAŽ SAMEC

LJUBLJANA – Na reprezentančnem košarkarskem parketu se v treh mesecih ni zgodilo ničesar. Selektor Radovan Trifunović je odšel v Madrid in Pariz, kjer se je sestal z reprezentanti, a to mu praktično ni povečalo kvote razpoložljivih sil v floti. Mednarodna košarkarska zveza in evroliga vztrajata vsaka pri svojem, reprezentančna košarka pa trpi. V vodo je očitno padla tudi pobuda evropskih poslancev, ki so se zavzeli za rešitev spora. Med prvopodpisanimi pod pobudo je bil tudi naš rojak Franc Bogovič. A zdi se, da je šlo v primeru evroposlancev bolj za javnost prijazno potezo kot namero, ki bi jim lahko uspela. Košarkarji se s politiko ne ukvarjajo. V teh dneh je v njihovih mislih nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo, čakata jih tretji in četrti krog.



Danes evropski prvaki potujejo v Črno goro, kjer se bodo jutri ob 20. uri pomerili z neugodnimi gostitelji, v ponedeljek ob 17.30 sledi še tekma v Belorusiji. Gostovanja v Črni gori pa so prijetna le v primeru, če tam dopustujete. "V Podgorici je vedno težko igrati, takšnim igriščem pravimo domačica," je v smehu dejal Edo Murić, ki pa upa, da bo tokrat v tekmi pod patronatom Fibe vendarle drugače. Ni želel reči neposredno, pa zapišimo sami: z manj pritiski in regularno. Tudi zato ne preseneča dejstvo, da je reprezentanci priključen človek s težo. "Tako in drugače," v šali pove Marko Milić. Selektor Trifunović je začutil, da bi Markova prisotnost lahko dobro vplivala na ekipo. Verjetno pa bo Milić tudi eden teh, ki bodo v Črni gori zadolženi za to, da pritiskajo na sodnike. "Vzdušje v reprezentanci je dobro, vidi se, da so igralci željni dokazovanja, vsi zbrani so pravi pozitivci. Vemo pa, po kaj gremo v Podgorico," je dejal Milić, ki se ni želel izpostavljati, saj je prišel le pomagat. "Vesel sem, da se ponovno vidimo s soigralci in da bomo spet postali prava ekipa. Pred nami sta dve zelo pomembni tekmi, na katerih bomo startali na zmago. Na široko bi nam odprli vrata v drugi del kvalifikacij," se je zbora in kvalifikacij vnovič razveselil Klemen Prepelič, dejansko tudi prvo ime naše vrste. Dobro se je znašel v Parizu pri klubu Levallois, kjer kani ostati. Zdi se, da za vsako ceno ne bo rinil v madridski Real, ki ga je začel snubiti po lanskem evropskem prvenstvu. Reprezentanca ima nekaj zdravstvenih težav. Vidi se, da je nekaj kilogramov zavoljo treh dni v turški bolnišnici izgubil Gašper Vidmar, ki pa bo pripravljen za jutrišnje ruvanje s Črnogorci, Vidmarjev prehlad je na srečo preteklost. Poškodbo gležnja je odpravil Murić, ki je pred dobrim mesecem okrepil poljsko Zielono Goro, a si na prvi tekmi zvil gleženj. Do danes še ni ujel pravega ritma, v nedeljskem finalu pokala je igral le štiri minute in pol, Murićevi pa so klonili pred zasedbo Polski Cukier, ki jo vodi Dejan Mihevc.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije