Mezgec in Žakljeva državna prvaka v gorsko kolesarskem krosu

Na DP na Črnem Vrhu nad Idrijo sta ponovila enak dosežek kot leta 2015 v Kamniku.

Objavljeno
16. julij 2017 18.39
A. V., STA
A. V., STA
Idrija - Luka Mezgec in Tanja Žakelj sta državna prvaka v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. Na DP na Črnem Vrhu nad Idrijo sta slovenski cestni kolesar ter najboljša slovenska gorska kolesarka zadnjih sezon ponovila enak dosežek kot leta 2015 v Kamniku.

Nekdanji gorski kolesar Mezgec je tako kot leta 2015, takrat v dresu Giant-Alpecina, danes kot član Orice-Scott, dobil dovoljenje svoje cestne ekipe za nastop na DP in jo izkoristil do potankosti. Tako kot v Kamniku kot na Črnem Vrhu je ugnal vse tekmece in osvojil svoj četrti naslov v članski elite konkurenci.

Kamničan je sicer konec junija osvojil svoj prvi naslov na cestni dirki in je postal eden redkih kolesarjev, ki se lahko pohvalijo z naslovoma državnem prvaka v cestnem in gorskem kolesarstvu.

Za Mezgecem je danes na koncu končal član kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič, ta trenutek najvišje uvrščen Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci. Naglič je s tem osvojil naslov državnega prvaka med mlajšimi člani. Tretji je bil Boštjan Hribovšek, lanskoletni prvak v kategoriji elite.

Žakljeva je suvereno osvojila nov naslov državne prvakinje v ženski elite konkurenci. Na startu je imela le eno tekmico, Tino Perše iz Calcit Bike Teama, ki pa je ni resno ogrožala. Žakljeva je od leta 2015 na domačih tleh nepremagljiva.