Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2018,
15.30

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav Darko Milanič Jan Mlakar

Sreda, 25. 4. 2018, 15.30

5 let, 12 mesecev

Maribor pred gostovanjem Triglava

Usoda Mlakarja v Ljudskem vrtu še negotova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

2

Jan Mlakar | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Pred Mariborom je na papirju najlažja naloga. V goste prihaja Triglav, ki na razpredelnici 1. SNL zaseda zadnje mesto in letos sploh še ni zmagal, vijolice pa so s štirimi zaporednimi zmagami dokazale, da je rezultatske krize, zaradi katere so prvo mesto odstopile Olimpiji, že zdavnaj konec. Trener Darko Milanič še ne ve, s kako oslabljeno postavo se bo lotil Gorenjcev.

Navijači Maribora bodo lahko po dolgem času spremljali nogometaše v vijoličastem na delu v Ljudskem vrtu. Po treh gostovanjih, ki so prinesla stoodstotni izkupiček in poudarila vedno bolj razigrano igro v napadu, a tudi trdno obrambo (5:0 v Kranju, 6:0 v Novi Gorici, 2:0 v Kidričevem), sledi domača tekma z vsaj na papirju najslabšim slovenskim klubom.

Maribor ima vse v svojih rokah

Mladi reprezentant Mlakar je v zadnjih petih srečanjih prispeval tri zadetke in štiri podaje. | Foto: Twitter/NK Maribor Mladi reprezentant Mlakar je v zadnjih petih srečanjih prispeval tri zadetke in štiri podaje. Foto: Twitter/NK Maribor Triglav, ki je v zadnjem obdobju zelo nezadovoljen s sojenjem, v letu 2018 še čaka na prvo zmago. Za Ankaranom zaostaja dve točki, tako da se je znašel v nelagodnem položaju. Zlata vredne točke bo v soboto iskal v Ljudskem vrtu, kjer ga bo pričakal motivirani Maribor. Zelo motivirani Maribor, ki dobro ve, da ima vse niti usode v svojih rokah.

Če bi do konca sezone dobil vse tekme, mu ne bi mogel preprečiti državnega naslova, že 15. v klubski zgodovini, nihče. Pomeril se bo tudi proti najboljšima tekmecema, vodilni Olimpiji in zelo vročim Domžalam, konec tedna pa ga čaka tekma s Triglavom, ki mu sodeč po razpletu zadnjih srečanj ne bi smela predstavljati prevelikih težav.

Morajo pokati od želje

Kaznovani Jasmin Handanović v soboto ne bo mogel pomagati soigralcem. | Foto: Vid Ponikvar Kaznovani Jasmin Handanović v soboto ne bo mogel pomagati soigralcem. Foto: Vid Ponikvar Spomin na gostovanje v Kranju, kjer je Maribor na krilih navdihnjenega mladega dvojca v napadu, ki ga sestavljata Jan Mlakar in Luka Zahović, odpihnil Triglavane s 5:0, je še kako živ. Takrat je ubranil 11-metrovko najboljšemu strelcu Prve lige Telekom Slovenije Mateju Poplatniku, v soboto pa tega ne bo mogel ponoviti, saj bo med vratnicama stal Aljaž Cotman. Mladostni veteran iz Ljubljane, ki pri 40 letih še vedno brani vrhunsko, bo moral počivati zaradi rdečega kartona. To ne bo edini izostanek, s katerim si pred srečanjem z orli beli glavo Darko Milanič.

Trener Maribora bo v soboto zaigral tudi brez standardnega levega bočnega igralca Mitjo Vilerja, še vedno pa je vprašljiv nastop mladega reprezentanta Mlakarja. Zimski novinec pri NK Maribor si je na zadnji tekmi poškodoval gleženj. Vprašaj za sobotni dvoboj je prisoten tudi pri članskem reprezentantu Martinu Milcu.

Vrhunci zadnje tekme NK Maribor proti Aluminiju:

O tem, ali bosta Mlakar in Milec nared za obračun s Triglavom, bo trener Maribora odločil v prihodnjih dneh. Napovedal je, da bodo njegovi izbranci v teh dneh nabirali energijo in se spet zbrali. ''Morajo se spet zbrati, da bo pokalo od želje, da osvojimo tri točke. Potem pa morajo na tekmi pokazati, da je kakovost na naši strani, in poskrbeti, da bo ustrezno izražena,'' sporoča Milanič, ki se noče zanašati na zadnji rezultat dvoboja s Triglavom (5:0 v Kranju). ''V soboto je nova zgodba,'' pričakuje nov zahteven izziv. Najprej želi čim prej ujeti, nato pa še prehiteti Olimpijo.

Maribor napada rekordni niz v tej sezoni

Darko Milanič ima priložnost, da se v soboto z Mariborom zavihti na prvo mesto. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Milanič ima priložnost, da se v soboto z Mariborom zavihti na prvo mesto. Foto: Žiga Zupan/Sportida Če bo Maribor upravičil vlogo v Ljudskem vrtu, kjer je letos premagal le Celjane, brez zmage pa ostal proti Aluminiju (0:0), Rudarju (2:2), Domžalam (1:2) in Krškemu (0:2), bodo vijolice vsaj za 24 ur poskočile na vrh razpredelnice. Olimpija, ki ima z Mariborom slabše razmerje v medsebojnih srečanjih, bo Gorico gostila dan pozneje.

Maribor bo napadal peto zaporedno zmago, s katero bi izenačil najdaljši tovrstni niz v tej sezoni, ki ga je dosegel med 12. in 16. krogom, nato pa ga prekinil s porazom v Celju. Sploh prvem v tej sezoni. Nato je vknjižil še dva, oba v Ljudskem vrtu (Domžale in Krško), kar ga je še dodatno peklo. Zato želi raje ostati zvest zmagovalnemu ritmu, s katerim diha za ovratnik zmajem.

Ne spreglejte