Francoska liga ukinja tehnologijo golove črte

V francoski ligi so po dveh velikih napakah s tekem prve lige ukinili tehnologijo golove črte.

Objavljeno
11. januar 2018 20.20
TOPSHOT-FBL-FRA-LIGUE1-MONACO-PSG
N. Gr.
N. Gr.

Pariz - Direktorju francoske lige LFP Didierju Quillotu je prekipelo, potem ko na tekmah Amiens - PSG in Angers - Montepellier tehnologija golove črte sodnika ni opozorila na zadetek, priznan je bil šele po posredovanju stranskega sodnika, ki je glavnega sodnika opozoril, da je žoga prečkala golovo črto.

»Sinoči je tehnologija golove črte doživela dve resni napaki. Prvo na tekmi Amiens-PSG, ko sodnika na gol ni opozorila ura, na gol je opozoril pomočnik po ogledu videoposnetka, drugo na tekmi Angers - Montpellier, ko tehnologija prav tako ni opozorila sodnika na gol. Takšne nepravilnosti so nesprejemljive, posebej, ker smo na napake opozorili odgovorne za tehnologijo pri podjetju GoalControl,« je pojasnil Quillot, ki ni razkril, če so ob morebitnih izboljšavah v Franciji pripravljeni na ponovno uvedbo tehnologije golove črte.

Že včeraj je veliko prahu dvignil nekdanji predsednik Fife Sepp Blatter, ki je odločno nasprotoval tehnologiji VAR, ki sodnikom omogoča preverjanje spornih odločitev z videoposnetki. »Ne morete uporabiti SP kot poskusnega zajčka pri tako resni spremembi, ki vpliva na igro,« je dejal Blatter, tehnologija pa ima veliko nasprotnikov tako med navijači kot med igralci, saj prekinja ritem igre, ob tem se je v testnem obdobju pojavilo obilo težav s tehnologijo.