Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 15.12.2017 18:20:49

OGROMNA TEŽAVA: Različna dresa in povsem drugačna obraza LIONELA MESSIJA

Čeprav je Lionel Messi za mnoge najboljši nogometaš vseh časov, mu marsikdo očita, da ima tudi on črno piko. Nekateri bi pikro dodali, veliko črno piko.

Predvsem navijači v Argentini se večkrat sprašujejo, zakaj njihov idol v reprezentančnem dresu ne kaže takih predstav, kot jih kaže v Barceloninem. Teorij je veliko, razlogov, da je tako, prav tako.


Svoje mnenje o tej težavi je podal tudi legendarni argentinski nogometaš Gabriel Batistuta, ki je skušal razložiti, v katerem grmu tiči zajec. Res je, da je Messi skoraj sam Argentino potegnil iz jarka, v katerem se je znašla, in jo popeljal na mundial v Rusiji. Toda njegov največji reprezentančni uspeh je daleč od njegovih klubskih dosežkov. Leta 2008 je z izbrano vrsto v Pekingu osvojil zlato odličje.

"Barcelona se je preprosto prilagodila Messiju in njegovemu načinu igranja," je nekdanji zvezdnik Fiorentine in Rome povedal, zakaj Messi za Argentino ne igra tako kot za Barco. "Igralci, kot so Ronaldinho, Xavi, Neymar in podobni so bili v ekipi, odšli, a se ni s tem nič spremenilo. Podobno je s trenerji, ki vsi iščejo najboljše moštvo, da ga postavijo okoli Messija. Ob tem je jasno, da ni tako lahko igrati proti Braziliji in Nemčiji, kot je recimo proti Eibarju. V reprezentanci so vse stvari veliko bolj zapletene," je v pogovoru za špansko Marco zaključil Batistuta in verjetno kar dobro zadel srž problema.

Članki iz rubrike